Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Catàleg de Serveis

Organismes de control en metrologia

Informació general


Autorització que reconeix a un Organisme, persona física o jurídica, la capacitat per actuar en els procediments d'avaluació de la conformitat dels aparells de mesura, respecte dels requisits essencials metrològics i tècnics que els siguin d'aplicació segons la seva regulació específica, ja sigui en l'àmbit de la Unió Europea o del propi país.
Poden ser de tres tipus:

  • Organisme Notificat: entitat pública o privada que actua en els procediments d'avaluació de la conformitat, designat per les Administracions públiques competents en l'àmbit de la UE.
  • Organisme de control Metrològic: entitat pública o  privada designada per una Administració pública espanyola competent per la realització dels assaigs en aplicació d'una normativa nacional i per emetre els certificats en relació amb el control metrològic de l'Estat en la fase de comercialització i posada en servei.
  • Organisme Autoritzat de Verificació Metrològica: entitat pública o privada designada per una Administració publica competent espanyola per la realització i emissió de les certificacions relatives i verificacions periòdiques i després de reparació o modificació.


Més informació

ObservacionsEntitat responsable


Servei d'Automòbils, Metrologia i Productes

Condicions per sol·licitar-ho


Qui ho pot demanar

S

Qui se'n pot beneficiar

A les entitats que vulguin actuar en l'avaluació de la conformitat dels aparells de mesura, respecte dels controls metrològics i les verificacions periòdiques i després de reparació o modificació.


Fer la sol·licitudOn adreçar-se per realitzar la sol·licitud

Normativa aplicable


data actualització (04/05/2016)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya