Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Catàleg de Serveis

Declaració de permís de viatge a l'estranger per a menors

Informació general


Els agents de fronteres tenen el mandat de posar especial atenció als viatges realitzats per persones menors d'edat, tant si viatgen soles com si viatgen acompanyades. Concretament, poden dur a terme inspeccions dels documents i justificants de viatge per tal d'assegurar-se que les persones menors no abandonen el territori contra la seva voluntat o la de les persones que en tenen la pàtria potestat.

Per aquests motius és necessari que, si una persona menor ha de viatjar sola o acompanyada de terceres persones, que no siguin els progenitors, tutors o de qui exerceixi legalment la pàtria potestat, es portin els documents següents:

  • Els documents de viatge ordinaris, DNI o passaport, segons el cas.
  • Una declaració expressa de permís de viatge, dels progenitors, tutors o de qui exerceixi legalment la pàtria potestat.

Fins i tot si la persona menor va acompanyada només per un sol dels seus progenitors o tutors, els agents de fronteres poden sol·licitar, també, l'autorització expressa de l'altre, o efectuar una investigació més minuciosa si hi ha sospites que s'ha pogut privar il·lícitament de la custòdia a qui l'exerceix.

Per aquesta raó es recomana que, en aquestes casos es faci, també, la Declaració de permís de viatge. Cal tenir present que cada país té els seus propis requisits d'entrada, terminis d'estada, etc. Per tant, es recomana que abans de viatjar es consulti a l'ambaixada o al consolat del país de destí quins són els requisits exigits.

 Més informació

ObservacionsEntitat responsable


Direcció General de la Policia

Condicions per sol·licitar-ho


Qui se'n pot beneficiar

Als pares, mares o tutors legals de persones menors amb nacionalitat espanyola que resideixin a Espanya.


Fer la sol·licitudOn adreçar-se per realitzar la sol·licitud


data actualització (30/08/2022)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya