Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Catàleg de Serveis

Centres especials de treball (CET)


Els centres especials de treball (CET) són empreses que asseguren un treball remunerat a persones amb discapacitat, garantint la seva integració laboral. La seva plantilla ha de comptar amb un mínim del 70 per cent de persones treballadores amb un grau de discapacitat igual o superior a un 33 per cent. Són també un mitjà d'integració de persones amb discapacitat en el règim de treball ordinari.

Tenen com a finalitat assegurar un lloc de treball remunerat i la prestació d'uns serveis d'ajustament personal i social que requereixi el seu personal amb discapacitat. L'objectiu d'aquests centres especials de treball és productiu com en qualsevol altra empresa, però la seva funció és social.

Poden incorporar-se com a treballadors/ores en els CET les persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial. Gairebé la totalitat de la plantilla dels centres especials de treball estarà constituïda per treballadors i treballadores discapacitats, sense perjudici de les places en plantilla del personal no discapacitat, imprescindible per al desenvolupament de la seva activitat.

Els CET poden tenir caràcter públic o privat, i poden ser creats per les Administracions Públiques, directament o bé en col·laboració amb altres organismes, per entitats, o per persones físiques, jurídiques o comunitats de béns amb capacitat jurídica per ser empresaris.

La creació dels CET exigeix la seva qualificació i inscripció en el Registre de Centres Especials de Treball de Catalunya.

Tràmits


Normativa



Entitat responsable
Servei de Programes per a la Diversitat
Per obtenir informació sobre el servei, cal adreçar-se als punts d'informació detallats al quadre lateral.
data actualització (07/08/2014)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya