Els centres d'atenció a les persones amb discapacitat (CAD) presten serveis d'informació i orientació a les persones amb discapacitat, a les seves famílies i a la comunitat de professionals que ho requereixen. Estan distribuïts arreu del territori i cadascun d'aquests centres té assignat un àmbit d'influència determinat.
En aquests centres s'ubiquen els equips de valoració i orientació (EVO), equips multiprofessionals formats per: director/a, metge/ssa, psicòleg/òloga, treballador/a social i personal administratiu.
Els CAD tenen les funcions següents:
A més de les funcions assenyalades, una de les funcions específiques del CAD està relacionada amb l'accés de les persones amb discapacitat als serveis d'atenció especialitzada identificats en la Cartera de Serveis.
Correspon al CAD l'orientació de les persones amb discapacitat als serveis d'atenció residencial especialitzats, aquesta orientació serà en funció de les necessitats de suport de la persona amb discapacitat física o psíquica.
L'orientació a centres d'atenció diürna per a persones amb discapacitat correspon a l'EVO Laboral.
Pel que fa a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, l'orientació als serveis d'habitatge per a persones amb malaltia mental correspon als Centres de Salut Mental (CSM).
Per la qual cosa, en cas de persones amb discapacitat física, psíquica, o ambdues que vulguin accedir a un servei residencials, la persona interessada ha de presentar la sol·licitud d'orientació corresponent al CAD.
En el cas de serveis d'atenció diürna la sol·licitud d'orientació, s'ha d'adreçar a l'EVO Laboral.
Posteriorment o de forma paral·lela, la persona que necessiti l'ingrés ha de tramitar la sol·licitud corresponent.
La competència de l'assignació del servei especialitzat correspon a Serveis Territorials. Els CAD estan dirigits a: