Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Catàleg de Serveis

Casals de gent gran


Els casals de gent gran són equipaments cívics destinats al col·lectiu de les persones grans, que tenen com a finalitat promoure el seu benestar i la promoció de la seva participació com a membres actius de la societat.  Ofereixen als seus usuaris la possibilitat de gaudir de serveis i d'activitats que tenen com a objectiu fomentar la convivència, les relacions intergeneracionals i la participació en la comunitat.

QUI POT SER PERSONA USUÀRIA:
El requisits que s'han de complir són:
  • Residir al territori de Catalunya.
  • Haver complert els 60 anys.
  • Ser pensionista o treballador en atur major de 52 anys i, en tots els supòsits d'edat, els seus cònjuges o persones amb anàloga relació d'afectivitat.
CARNET DE PERSONA USUÀRIA:
Cal contactar amb el casal de gent gran més proper al lloc de residència i formalitzar la sol·licitud d'usuari. En el moment de fer-ho s'ha de presentar el DNI i, en els casos dels pensionistes i dels treballadors majors de 52 anys, un document que acrediti aquesta condició.

ACTIVITATS:
Als casals de gent gran es duen a terme:
  • Activitats formatives, esportives, artesanals, musicals, d'apropament a les noves tecnologies, etc. dissenyades a partir de les propostes dels usuaris de cada equipament.
  • Participació en intercanvis culturals i trobades amb altres casals de tot el territori català.
SERVEIS:
Cafeteria-menjador, biblioteca, sala de lectura amb premsa diària, sales d'activitats, mediateques, aules informàtiques, etc. i d'altres activitats i serveis que s'ajusten a les necessitats de les persones usuàries, d'acord amb els indrets on estan situats els centres, la seva cultura, els seus costums o les seves tradicions.

NormativaEntitat responsable
Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària
Per obtenir informació sobre el servei, cal adreçar-se als punts d'informació detallats al quadre lateral.
Podeu informar-vos
Per telèfon
Presencialment
data actualització (26/04/2016)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya