Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Secció de Seguretat Viària de Girona

    Organigrama

Responsable

Sr.   Xavier Nieto Masero

Càrrec

cap de la Secció de Seguretat Viària

Adreça
Plaça de Pompeu Fabra, 1
Població
17002  Girona
Telèfon
872 97 50 00
Fax
872 97 50 76
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

Dur a terme la gestió i el control dels serveis de vigilància de trànsit, establir les mesures i coordinar les operacions especials de trànsit i les propostes d'actuació en matèria de seguretat viària.

Tramitar i gestionar, dins l'àmbit de les competències del Servei Català de Trànsit, les autoritzacions de les proves esportives i circulació de mercaderies perilloses, les autoritzacions especials de circulació i els talls i usos excepcionals de la via, sens perjudici de les autoritzacions que corresponen al Servei de Gestió i Informació del Trànsit.

Assessorar sobre educació i formació viària centres escolars i institucions interessades, promoure activitats en l'àmbit de l'educació reglada i no reglada i fer el seguiment de les activitats dels parcs infantils de trànsit i altres esdeveniments relacionats.

Coordinar les relacions amb les policies locals en matèria de trànsit i la cessió de material per exercir les seves funcions.

Assessorar els municipis en matèria de senyalització i ordenació viària.

Tramitar i gestionar les activitats relatives a l'obertura, el funcionament i la inspecció de les escoles particulars de conductors, dels centres de reconeixement d'aptituds físiques, psicofísiques i psicològiques dels conductors i dels centres que imparteixen els cursos de sensibilització i reeducació viària.

Elaborar informes sobre la realització de proves esportives, accidentalitat, parades de transport escolar, mobilitat en espectacles públics, circulació de mercaderies perilloses i autoritzacions especials de circulació.

Proposar mesures especials de circulació i dispositius per regular el trànsit i fer propostes d'actuació en trams de concentració d'accidents.

Exercir qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li encomanin.


data actualització (01/10/2018)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya