Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Àrea Bàsica Policial Garrotxa (Olot)


Adreça
Carrer de França, s/n (Seu: comissaria d'Olot)
Població
17800  Olot
Telèfon
112 / 972 54 17 00
Fax
972 26 47 37

Funcions

Correspon a les àrees bàsiques policials vetllar per l'assoliment, en el seu territori, dels objectius generals de la regió policial, sens perjudici de les funcions directament assignades a aquesta en el camp dels serveis següents:

Realitzar la prevenció i persecució d'aquelles conductes i activitats antisocials, molestes i incíviques que puguin donar com a resultat una acció penal o administrativa.

Garantir la seguretat de les persones o dels béns, ja sigui en la seva activitat social o en els moviments de masses (actes esportius, culturals i altres), o la circulació viària, o riscos industrials, en col·laboració amb altres organismes.

Assegurar la protecció a persones i institucions que així ho necessitin.

Col·laborar i actuar amb altres institucions per evitar o, si s'escau, minorar les conseqüències que per a la seguretat de les persones i els béns representen les calamitats d'origen natural.

Evitar les situacions de risc per a les persones o els béns, neutralitzar-les i, si s'escau, determinar si la conducta és susceptible de responsabilitat penal o administrativa.

Procurar una percepció de seguretat en la ciutadania i garantir l'exercici dels seus drets i llibertats.

Prestar els serveis d'atenció a la ciutadania, de relacions amb la comunitat, d'atenció a les víctimes, d'atenció a les persones que pateixen violència masclista i d'atenció a les persones detingudes.

Investigar els il·lícits en l'àmbit de la delinqüència ordinària i de caràcter local que s'estableixin.

Exercir qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li encomanin.

Components

Municipis que comprèn:

Argelaguer, Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca, Maià de Montcal, Mieres, Montagut, Olot, les Planes d'Hostoles, les Preses, Riudaura, Sales de Llierca, Sant Aniol de Finestres, Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Tortellà, la Vall de Bianya i la Vall d'en Bas.


data actualització (19/01/2012)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya