AccÚs al contingut (Alt + 1)
AccÚs al men˙ de la secciˇ (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

ComitŔ de Direcciˇ del TrÓnsit


Adreša
Carreráde la Diputaciˇ, 355
Poblaciˇ
08009á Barcelona
TelŔfon
93 567 40 00
Fax
93 567 40 04
Accessibilitat
Edifici accessibleá Edifici accessible

Funcions

Mitjanšant el ComitŔ de Direcciˇ del TrÓnsit, s'exerceixen les competŔncies conjuntes del director del Servei CatalÓ de TrÓnsit i del director general de la Policia.

Aquest ComitŔ actua com a ˛rgan d'execuciˇ en quŔ participen el Servei CatalÓ de TrÓnsit i la Direcciˇ General de la Policia, amb la finalitat de garantir la coordinaciˇ perfecta de les polÝtiques i les actuacions de les dues unitats del Departament, especialment pel que fa a les funcions que la llei reserva a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra en matŔria de seguretat viÓria.

Correspon al ComitŔ de Direcciˇ del TrÓnsit les funcions segŘents:

Executar conjuntament el Pla catalÓ de seguretat viaria, mitjanšant l'harmonitzaciˇ i la coordinaciˇ dels plans d'actuaciˇ respectius, d'acord amb les directrius de la persona titular del Departament, garantint d'aquesta manera la congruŔncia de les polÝtiques de seguretat ciutadana, en general, i de seguretat viÓria, en particular.

Elaborar protocols d'actuaciˇ conjunta en matŔria de trÓnsit, circulaciˇ de vehicles i seguretat viÓria.

Coordinar i planificar mesures especials d'ordenaciˇ del trÓnsit.

Coordinar i planificar proves esportives, circulaciˇ de transports especials i circulaciˇ de transports de mercaderies perilloses i obres que afectin les carreteres.

Establir criteris d'actuaciˇ en l'aplicaciˇ de la normativa de trÓnsit, circulaciˇ de vehicles i seguretat viÓria.

Fer el seguiment de la qualitat del procediment sancionador.

El ComitŔ de Direcciˇ del TrÓnsit ha d'informar anualment el Govern de la Generalitat sobre el grau de compliment del Pla catalÓ de seguretat viÓria.

Les relacions operatives entre la Policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i el Servei CatalÓ de TrÓnsit s'establiran mitjanšant protocols d'actuaciˇ aprovats en el ComitŔ de Direcciˇ del TrÓnsit. El ComitŔ es reuneix, si mÚs no, un cop al mes i, en sessiˇ extraordinÓria, a peticiˇ de qualsevol dels dos directors.

El Servei CatalÓ de TrÓnsit aportarÓ la infraestructura i el suport administratiu al ComitŔ.

Components

El ComitŔ de Direcciˇ del TrÓnsit estÓ integrat per la persona titular de la Direcciˇ General de la Policia i la persona titular del Servei CatalÓ de TrÓnsit, que actuen com a coopresidents.


Formaran part del ComitŔ 2 representants del Servei CatalÓ de TrÓnsit i 2 representants de la Direcciˇ General de la Policia, nomenats pels seus directors respectius.


El ComitŔ consta de 2 subcomitŔs:

- Gestiˇ del TrÓnsit.
- Disciplinari i de Sancions.


En funciˇ dels assumptes a tractar es convocarÓ per assistir a les reunions del ComitŔ els comandaments i el personal directiu dels dos organismes representants.


La secretaria del ComitŔ serÓ exercida pel Servei CatalÓ de TrÓnsit.

data actualitzaciˇ (26/06/2013)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya