AccÚs al contingut (Alt + 1)
AccÚs al men˙ de la secciˇ (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Comissiˇ Catalana de TrÓnsit i Seguretat ViÓria


Adreša
Carreráde la Diputaciˇ, 355
Poblaciˇ
08009á Barcelona
TelŔfon
93 567 40 00
Fax
93 567 40 04
Accessibilitat
Edifici accessibleá Edifici accessible

Funcions

Amb l'objectiu de disposar d'un ˛rgan de participaciˇ i consultiu, es crea la Comissiˇ Catalana de TrÓnsit i Seguretat ViÓria, adscrita al Servei CatalÓ de TrÓnsit.

Corresponen a la Comissiˇ Catalana de TrÓnsit i Seguretat ViÓria les funcions segŘents:

1. Actuar com a ˛rgan de participaciˇ i consultiu de l'Administraciˇ de la Generalitat en matŔria de trÓnsit i seguretat viÓria, i com a f˛rum permanent d'anÓlisi, reflexiˇ, debat i participaciˇ, on tenen cabuda les entitats p˙bliques i privades relacionades directament o indirectament amb la seguretat i la gestiˇ del trÓnsit.

2. Emetre informe sobre el Pla de seguretat viÓria, fer el seguiment del desenvolupament d'aquest, valorar-ne el resultat final i elevar les seves conclusions a la persona titular del Departament.

3. Emetre informe sobre el Pla d'activitat anual del Servei CatalÓ de TrÓnsit i supervisar el desenvolupament de l'activitat del Servei.

La Comissiˇ es reuneix, si mÚs no,  un cop per semestre i, en sessiˇ extraordinÓria, sempre que ho decideixin la presidŔncia o una 3a. part dels seus membres. Correspon a la presidŔncia convocar les sessions de la Comissiˇ, dirigir les deliberacions i moderar les intervencions dels seus components.

La vicepresidŔncia primera substitueix la presidŔncia en cas d'absŔncia o d'impediment, amb els mateixos drets, deures i atribucions.

Les funcions de la persona nomenada secretari/Ória sˇn les que marca la normativa reguladora dels ˛rgans colĚlegiats de Catalunya.

El rŔgim d'acords i de constituciˇ de la Comissiˇ Catalana de TrÓnsit i Sgtat. ViÓria es regeix per la normativa reguladora dels ˛rgans colĚlegiats de Catalunya.

El Servei CatalÓ de TrÓnsit aporta la infraestructura i el suport administratiu a la Comissiˇ.

Components

La Comissiˇ, presidida per la persona titular del Departament tÚ com a coordinador/a la persona titular de la Secretaria General i com a vicepresidŔncia 1a. la persona titular de la direcciˇ del Servei CatalÓ de TrÓnsit. La persona titular del Departament nomenarÓ com a vicepresidŔncia 2a. una persona representant de l'Administraciˇ local, i com a vicepresidŔncia 3a. una persona representant de les entitats mÚs representatives en l'Ómbit de la seguretat viÓria.

Sˇn vocals nats de la Comissiˇ els membres del ComitŔ de Direcciˇ de TrÓnsit, els membres de la Comissiˇ Interdepartamental per a la Millora de la Seguretat ViÓria i un delegat territorial del Govern, nomenat per la persona titular del Departament d'Interior, en representaciˇ de l'Administraciˇ territorial de la Generalitat.

La persona titular del Departament podrÓ nomenar vocals de la Comissiˇ, en un nombre no superior a 20, persones de reconegut prestigi o representatives d'institucions, sectors i Ómbits d'activitat relacionats amb el trÓnsit, la circulaciˇ de vehicles, el transport i la seguretat viÓria, i representants de les organitzacions municipalistes mÚs representatives a Catalunya.

Quan ho aconsellin els assumptes a tractar es podran convidar, en qualitat de consultor, amb veu i sense vot, aquelles persones que puguin ajudar en els treballs i deliberacions de la Comissiˇ.

El/la secretari/a serÓ nomenat/da en la sessiˇ constitutiva de la Comissiˇ Catalana de TrÓnsit i Seguretat ViÓria.

De la Comissiˇ Catalana de Seguretat ViÓria depenen els grups de treball (GT) segŘents:
- GT1: d'Elaboraciˇ i Seguiment del Pla CatalÓ de Seguretat ViÓria.

- GT12: de Directrius TŔcniques i Reglamentaciˇ de Mitjans TŔcnics a les Policies de TrÓnsit.

- GT21: de Desenvolupament dels Dissenys Curriculars i Elaboraciˇ de Materials de Suport d'Educaciˇ ViÓria.

- GT31: d'Identificaciˇ i Catalogaciˇ de la Xarxa ViÓria.

- GT32: de Fixaciˇ de Criteris de Senyalitzaciˇ ViÓria.

- GT36: de Determinaciˇ de Criteris dels Estudis de Mobilitat ViÓria.


data actualitzaciˇ (31/10/2017)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya