Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Consorci Sant Gregori, de Girona

Responsable

Sr.   Jordi Rustullet i Tallada

Càrrec

gerent del Consorci Sant Gregori de Girona

Adreça
Carretera de les Planes, s/n
Població
17150  Sant Gregori
Telèfon
972 42 82 00

 

NIF

Q-6755286-I

 

Funcions

El Consorci Sant Gregori té la funció de coordinar la gestió dels diferents serveis d'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual. Realitza la gestió compartida i integrada dels serveis assistencials en l'àmbit de la discapacitat intel·lectual, format per:
  • Residència "Els Roures" (adults): és un servei d'acolliment residencial de caràcter temporal o permanent que té una funció substitutòria a la llar, adequat per acollir persones amb discapacitat intel·lectual, amb un alt grau d'afectació. Els usuaris són persones de 18 a 65 anys amb discapacitat intel·lectual i en situació de dependència i que necessiten atenció i suport per a les activitats de la vida diària i que, per raons familiars, socials o de localització geogràfica, no poden viure a casa seva, de manera que és indispensable el seu ingrés temporal o permanent al centre. Són persones amb necessitat de suport externs o generalitzat amb problemes de salut i/o conducta.
  • Centre d'Atenció Especialitzada "Els Roures" (CAE): és un servei d'acolliment diürn que es presta a persones adultes amb greus discapacitats. Són persones que necessiten atenció i suport per a les activitats de la vida diària i que no poden fer ús de cap altre servei diürn de la xarxa general del sistema. S'ofereix atenció individual, integració social, suport a la família.
  • Residència Infantil centre Joan Riu: és un servei d'acolliment residencial de caràcter temporal amb la finalitat de facilitar l'atenció als alumnes de l'escola que, a causa de la seva afectació i/o bé del lloc de vida de la seva família, se'ls fa complicat desplaçar-se diàriament del seu domicili familiar. Malgrat també atén a alumnes en "règim extern". El centre dóna servei residencial i també estableix i aplica un programa de suport personal i social, per tal de cobrir les necessitats personals i globals de la persona amb discapacitat. Son infants i joves amb necessitat de suport extens o generalitzat i amb problemes de salut i /o conducta. Aquests serveis son concertats amb la Secretaria d'Inclusió Social i de Promoció de l'Autonomia Personal (SISPAP) del Departament de Benestar Social i Família i son els professionals d'aquests Servei qui fan la gestió de les places segons les valoracions tècniques i de disponibilitat de places, sempre coordinades amb els professionals del Consorci.
  • Escola d'Educació Especial Joan Riu: és una escola privada concertada amb el Departament d'Ensenyament que atén infants i adolescents de 3 a 18 anys amb necessitat de suport generalitzat o extens, amb l'objectiu general d'aconseguir la millor qualitat de vida possible a partir del desenvolupament dels potencials de cada alumne i de la facilitació dels suports necessaris al llarg del seu procés d'escolarització.
  • Centre d'atenció a la discapacitat (CAD-55): el servei de valoració i orientació (EVO) realitza la valoració del grau de discapacitat i du a terme actuacions encaminades a la orientació i l'atenció a persones amb discapacitat, a les seves famílies i als professionals. Els professionals encarregats de fer les valoracions són: psicòlegs, metge, treballadora social i administrativa.
  • SEVAD (Servei de valoració de la dependència), es realitza la valoració del grau de dependència de les persones que ho sol·liciten, juntament amb les orientacions necessàries. Es realitza directament al domicili de la persona sol·licitant , per part de personal valorador especialitzat.
Per aquests dos últims serveis hi ha un territori de competència que són les comarques de Gironès, el Baix Empordà i l'Alt Empordà. Per tal de facilitar els tràmits, s'intenta donar el servei conjunt a les persones que necessitin el doble certificat.

El Consorci dóna resposta als diferents Serveis, tot coordinant les funcions amb altres àrees transversals com són l'Àrea de logística i serveis generals ( manteniment, cuina, neteja, bugaderia), Àrea de comptabilitat, Àrea de recursos humans, Àrea de treball social i Famílies i Àrea de salut.

Components

Consorci administratiu en el qual participen la Generalitat de Catalunya (Departament de Benestar Social i Família),  la Secretaria d'Inclusió Social i de Promoció de l'Autonomia Personal (SISPAP), la Fundació Joan Riu i La Caixa.data actualització (15/02/2021)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya