Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat

Responsable

Sra.   Montserrat Vilella i Cuadrada

Càrrec

directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat

Adreça
Passeig del Taulat, 266-270
Població
08019  Barcelona
Telèfon
93 483 10 00
Fax
93 483 17 46
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

 

NIF

S-0811001-G

 

Funcions

La Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, en el seu àmbit competencial, exerceix les funcions següents:

a) Promoure i facilitar que les persones assoleixin l'autonomia personal i funcional en les unitats familiars o de convivència que desitgin, per potenciar-ne la qualitat de vida i la integració social.

b) Prevenir, atendre i promoure la inserció social en les situacions d'exclusió social.

c) Atendre els dèficits de les persones, bé siguin de caràcter personal, econòmic o social, que en comprometin el desenvolupament, l'autonomia i la integració social.

d) Promoure i atendre les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, i també promoure'n la integració social per aconseguir-ne el desenvolupament personal i la millora de la qualitat de vida.

e) Atendre i promoure el benestar de les persones grans per facilitar les condicions de vida que contribueixin a la conservació de la plenitud de les seves facultats i la seva integració.

f) Impulsar les polítiques que permetin remoure els dèficits de les persones, bé siguin de caràcter personal, econòmic o social, que en comprometin el desenvolupament, l'autonomia i la integració social.

g) Promoure i impulsar el finançament derivat del Sistema català d'autonomia i atenció a la dependència.

h) Assegurar els drets i la igualtat d'oportunitats i la participació de les persones amb necessitat d'autonomia personal i les persones amb discapacitat.

i) Fitxar els criteris i configurar el Sistema Català d'Autonomia Personal i Discapacitat.

j) Establir les directrius de planificació, ordenació i integració del Sistema Català d'Autonomia Personal i Discapacitat.

k) Millorar l'equitat i garantir l'accés als serveis i les prestacions del Sistema Català d'Autonomia Personal i Discapacitat.

l) Dissenyar i impulsar el model d'avaluació i de millora contínua de la qualitat del sistema d'acreditació i de provisió dels serveis d'autonomia personal i de les persones amb discapacitat.

m) Impulsar i supervisar les actuacions de suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, d'acord amb la normativa vigent.
data actualització (13/12/2021)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya