Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)

Responsable

Sra.   Alba Balcells i Barril

Càrrec

directora de l'Institut Català de la Vinya i el Vi

Adreça
Plaça de l'Àgora, 2-3 (Polígon Industrial Domenys II)
Població
08720  Vilafranca del Penedès
Telèfon
93 890 02 11
Horari de registre i d'atenció

Atenció al públic
de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Romandrà tancat
24 de desembre: tancat.
31 de desembre: tancat.

Adreça
Passeig de Sunyer, 4-6
Població
43202  Reus
Telèfon
977 32 83 32

 

NIF

Q-0840003-H

 

Funcions

L'Institut Català de la Vinya i el Vi i (INCAVI)  té la consideració de Centre Públic d'Investigació al servei de l'activitat productiva vitícola i enològica nacional.

L'Institut Català de la Vinya i el Vi té com objectiu facilitar la positura davant el consumidor nacional i internacional dels productes vitivinícoles catalans. La seva activitat se centra en la recerca i el desenvolupament d'aspectes relatius a la producció, la millora de la qualitat i de les tècniques analítiques aplicables al sector i als productes vitivinícoles. Desenvolupa també, activitats de formació continuada, especialització i reciclatge de tècnics i professionals en matèria vinícola i enològica, tant en els aspectes tècnics com de gestió i màrqueting.

L'Institut Català de la Vinya i el Vi té les funcions següents:

- Anàlisis de vins i derivats i expedició dels certificats a petició de particulars i d'organismes.

- Actua com a organisme tècnic assessor dels consells reguladors de les Denominacions d'Origen vitivinícoles de Catalunya i del sector en general.

- Promoure i fomentar la millora del conreu de la vinya i la qualitat dels vins i altres productes que se'n derivin.
Promoció del coneixement i bon ús dels vins catalans a nivell de consum, tot contribuint a la seva correcta valoració.

- Estudi, investigació i experimentació dels processos, les tècniques, els materials i altres aspectes relatius a la producció vitivinícola.

- Especialització, reciclatge i perfeccionament de tècnics i professionals en matèria vitivinícola i enològica.

- Col·laboració en la realització d'estudis, censos, inventaris, cadastres i estadístiques relacionats amb el sector vitivinícola.


Components

Entitat autònoma administrativa. Participació de la Generalitat: Majoritària Directa.
Òrgans de govern de l'Institut Català de la Vinya i el Vi:
Consell de direcció, format per:
     a) President/a (el/la conseller/a del departament).
     b) Vicepresident/a.
     c) Vocals.
     d) Secretari/ària del Consell de direcció, que serà el/la cap del Servei de Secretaria .
Director/a, amb nivell orgànic de director/a general .
Com a òrgan de consulta de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) actuarà la Junta Coordinadora de Consells Reguladors de les Denominacions d'Origen.
A fi de realitzar l'anàlisi sensorial dels vins produïts i comercialitzats a Catalunya, l'INCAVI disposa del Comitè d'Anàlisi Sensorial de les Estacions de Viticultura de Reus i de Vilafranca del Penedès i el Comitè Superior de Tast.


data actualització (08/03/2022)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya