Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Direcció General de Transports i Mobilitat

Responsable

Sr.   Pere Padrosa Pierre

Càrrec

Director

Adreça
Avinguda de Josep Tarradellas, 2-6
Població
08029  Barcelona
Telèfon
93 495 80 00
Fax
93 495 80 01
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

a) Planificar, coordinar, executar i fer el seguiment de la política general del transport per carretera, ferroviari i per cable, de ports i d'aeroports.
b) Planificar els serveis del transport per carretera, ferroviari i per cable, de ports i aeroports, a l'àmbit de Catalunya.
c) Planificar les infraestructures i els equipaments de ports i aeroports, en l'àmbit de les competències de la Generalitat de Catalunya.
d) Dirigir les actuacions relatives a l'ordenació del transport per carretera, ferroviari i per cable, i establir-hi criteris.
e) Regular i inspeccionar el transport per carretera, ferroviari, per cable, marítim i aeri.
f) Exercir el control i la supervisió dels òrgans i organismes que en depenen o dels adscrits o vinculats al Departament en les activitats que afecten les funcions de la Direcció General.
g) Impulsar i coordinar les actuacions en la gestió i l'ordenació del transport per carretera, ferroviari i per cable, dels ports i dels aeroports.
h) Dirigir funcionalment els serveis territorials de mobilitat en el que els correspongui per raó de la matèria, i els serveis territorials de transports.
i) Participar en òrgans d'altres administracions i en òrgans de representació quan per raó de la matèria sigui designat.
j) Participar en la presa de decisions sobre la qualificació d'interès general de les obres públiques que siguin competència de la Direcció General.
k) Iniciar i instruir els procediments de responsabilitat patrimonial derivats d'actuacions dels òrgans i unitats que depenen de la Direcció General.
l) Resoldre els recursos d'alçada que s'interposin contra les resolucions dictades per les unitats orgàniques que en depenen.
m) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encomani.


Informació addicional


data actualització (10/12/2014)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya