Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Institut Català de la Salut (ICS)

Responsable

Sr.   Josep Maria Argimon i Pallàs

Càrrec

director gerent de l'Institut Català de la Salut

Adreça
Gran Via de les Corts Catalanes, 587
Població
08007  Barcelona
Telèfon
93 482 41 00
Adreça web
Horari de registre i d'atenció
de 8.30 a 14.30 hores de dilluns a divendres no festius (excepte 24 i 31 de desembre) durant tot l'any.

Funcions

Amb una plantilla que supera els 38.000 professionals, l'Institut Català de la Salut és l'empresa pública de serveis de salut més gran de Catalunya i presta atenció sanitària a gairebé sis milions d'usuaris de tot el territori. Actualment gestiona vuit hospitals (Vall d'Hebron, Bellvitge, Germans Trias, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona, Verge de la Cinta de Tortosa i Viladecans) i 287 equips d'atenció primària, tres dels quals a través d'un consorci amb l'Hospital Clínic de Barcelona i un quart amb un altre consorci amb l'Ajuntament de Castelldefels.

Com a entitat de referència dins el sistema públic de salut, l'objectiu de l'ICS és contribuir a la millora de la salut i de la qualitat de vida de les persones a través de la prestació d'uns serveis sanitaris innovadors i excel·lents, que abasten tant la promoció de la salut com la prevenció i el tractament de les malalties, des de les més prevalents fins a les més complexes.

A més de l'activitat assistencial, l'ICS desenvolupa una gran activitat científica a través dels set instituts de recerca integrats als centres hospitalaris i d'atenció primària. En el camp de la docència, l'ICS forma en els seus centres 2.300 especialistes de 51 especialitats diferents en ciències de la salut. També acull més de 4.500 alumnes de grau de medicina, infermeria, odontologia i altres ensenyaments. A banda d'això, porta a terme una intensa activitat en formació continuada per a tots els col·lectius professionals.


Missió
Donar una atenció d'excel·lència a la població, desenvolupant també la docència i la recerca en l'àmbit de la salut a Catalunya.

Visió
Ser l'organització de referència i lider en el sistema de salut català, tant en l'assistència com en la docència i la recerca.

Valors
El comportament de les persones que treballen a l'ICS ha de regir-se per uns valors compartits per tots, coherents amb la missió de l'empresa. Entre els valors ètics que han de guiar les actuacions de l'ICS destaquen el posicionament del ciutadà com a eix central del sistema sanitari, mentre que els professionals constitueixen l'eix central de l'organització; el compromís amb la sostenibilitat econòmica i social; la simplificació organitzativa; el diàleg i la transparència; l'atenció integral a les persones, i la integració activa, respectuosa i coresponsable en el sistema sanitari de Catalunya.
 
Més informació al Registre del Sector Públic de la Generalitat

Components

Entitat de Dret Públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat. Participació de la Generalitat: Majoritària Indirecta.data actualització (18/06/2018)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya