Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Servei de Recerca i Protecció

    Organigrama

Responsable

Sra.   Verònica Guarch i Llop

Càrrec

cap del Servei de Recerca i Protecció

Adreça
Plaça de Salvador Seguí, 1-9
Població
08001  Barcelona
Telèfon
93 316 27 20
Fax
93 567 10 02
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

- Estudiar i proposar el disseny de les línies de recerca sobre cultura popular i tradicional, promogudes directament per la Direcció General o en conveni.

- Impulsar i tramitar l'execució dels programes de recerca de cultura popular i tradicional.

- Estimular, promoure i participar en el treball en xarxa amb les entitats o institucions dedicades a tasques anàlogues a les que té encomanades el Servei de Recerca i Protecció.

- Coordinar l'inventari i la catalogació dels elements de la cultura popular i tradicional i tramitar els procediments de declaració de festes i elements festius.

- Donar suport documental al personal de la Direcció General en la realització de les seves tasques.

- Promoure el debat i la difusió de la cultura popular i tradicional, mitjançant l'organització o coorganització de jornades, congressos, seminaris i similars.

- Proposar i tramitar els expedients de declaració de bé cultural d'interès nacional en la categoria de zona d'interès etnològic i les candidatures a la inclusió dins la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO dels elements que es presentin des de l'àmbit català, sens perjudici de les competències atribuïdes a altres òrgans o entitats del Departament.

- Coordinar i gestionar l'adquisició, el manteniment, la conservació i la consulta del fons documental en matèria de cultura popular i tradicional i la fonoteca de la Direcció General.

- Qualsevol altra funció anàloga que se li encarregui.data actualització (23/07/2019)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya