Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques

Responsable

Sr.   Josep Ferran Vives Gràcia

Càrrec

director general

Adreça
La Rambla, 7
Població
08002  Barcelona
Telèfon
93 316 27 93
Fax
93 316 28 29
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

- Definir i impulsar les polítiques públiques en matèria de promoció cultural i de cooperació amb les altres administracions públiques, especialment les relacionades amb la creació artística, la programació cultural estable, les xarxes territorials i les infraestructures culturals, en l'àmbit de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el llibre. Ha de promoure la no-discriminació, la igualtat d'oportunitats, i específicament les polítiques d'accessibilitat i d'inclusió social, a totes les activitats culturals de la seva competència.

- Desenvolupar polítiques específiques de suport a les persones creadores.

- Gestionar els censos relatius a creadors, artistes i altres professionals de l'àmbit cultural de Catalunya que el Departament creï com a eina de treball per poder conèixer la situació real del sector.

- Donar suport administratiu al Consell de la Mancomunitat Cultural.

- Impulsar les polítiques públiques en l'àmbit de biblioteques i de foment de la lectura, d'acord amb les competències que la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya i la normativa que la desplega atribueixen a l'Administració de la Generalitat, excepte les que s'atribueixen al Govern o a altres òrgans.
data actualització (10/06/2022)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya