Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Àrea d'Estratègia Econòmica

    Organigrama

Responsable

Sra.   Tatiana Fernandez Sirera

Càrrec

Cap de l'Àrea d'Estratègia Econòmica

Adreça
Carrer del Foc, 57
Població
08038  Barcelona
Telèfon
93 316 20 00
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

 

L'Àrea d'Estratègia Econòmica, que es configura com a àrea funcional, té les funcions següents:

a) Coordinar estratègies per promoure un model socioeconòmic més verd, resilient i just amb el suport dels fons europeus (l'estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya, RIS3CAT, o altres), impulsar-les i fer-ne el seguiment.

b) Dissenyar, implantar i liderar xarxes de col·laboració amb actors regionals i internacionals per promoure la captació de fons europeus, sense perjudici de les competències que correspongui exercir a altres departaments de la Generalitat.

c) Dissenyar, desenvolupar i implantar metodologies i propostes per promoure, amb el suport dels fons europeus, la innovació, en els àmbits de competència de la Secretaria i en coordinació amb els departaments amb competències en innovació.

d) Planificar, elaborar i coordinar informes i estudis vinculats amb les estratègies i les iniciativestransformadores finançades amb fons europeus i emmarcades en la RIS3CAT.

e) Participar en representació de la Secretaria d'Afers Econòmics i Fons Europeus en grups de treball impulsats per organitzacions internacionals i europees.

f) Participar en iniciatives i projectes transnacionals vinculats amb les estratègies d'especialització intel·ligent.

g) Coordinar les relacions externes de la Secretaria d'Afers Econòmics i Fons Europeus amb institucions i entitats, nacionals i internacionals en l'àmbit de l'estratègia econòmica i de la RIS3CAT.

h) Coordinar, impulsar i liderar estratègies i actuacions de suport a l'economia catalana.

i) Impulsar i coordinar actuacions específiques de caràcter territorial, per tal de millorar l'entorn competitiu del teixit empresarial.

j) Analitzar, conjuntament amb la unitat directiva competent en matèria d'indústria, les propostes per a la consideració dels projectes empresarials com a estratègics en l'àmbit que estableix la Llei 18/2020, de 28 de desembre, de facilitació econòmica.

k) Detectar necessitats de l'economia productiva de Catalunya i promoure i dissenyar estratègies i actuacions que hi donin resposta.

l) Planificar, elaborar i coordinar informes i estudis en matèria de promoció econòmica i de competitivitat territorial.

m) Coordinar l'estratègia de comunicació de la Secretaria d'Afers Econòmics i Fons Europeus.

n) Totes les de naturalesa anàloga que li encarreguin o que li atribueixi la normativa vigent.”

 data actualització (03/11/2022)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya