Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Comissió Interdepartamental per a l'Impuls i el Seguiment de l'Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius


Adreça
Carrer del Foc, 57 edifici A
Població
08038  Barcelona
Telèfon
93 857 40 00
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

1. Posar en marxa l'Estratègia nacional de drets sexuals i reproductius que seguirà entre d'altres mesures, les línies estratègiques recollides en el Pla de Govern de la XIV legislatura:

a) Garantir l'equitat menstrual a través de la distribució gratuïta de productes d'higiene menstrual, especialment els sostenibles mediambientalment, als centres educatius, de formació professional i d'educació especial, i als col·lectius de dones i persones menstruants en situació de pobresa menstrual.

b) Implementar una educació en sexualitats feminista.

c) Garantir el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs amb equitat territorial i eliminar les barreres vinculades a la situació administrativa o altre circumstàncies que impedeixin fer efectiu aquest dret.

d) Desenvolupar accions informatives adaptades i de proximitat a tota la ciutadania sobre els procediments mèdics i els tràmits que implica la interrupció voluntària de l'embaràs.

e) Combatre l'assetjament de grups fonamentalistes contra dones i professionals que accedeixen als centres que practiquen avortaments.

f) Ampliar l'accés als anticonceptius de llarga durada i avançar cap a l'anticoncepció universal i gratuïta per superar les barreres econòmiques existents.

g) Vetllar pel dret de les dones a decidir el tipus de part, donant compliment als estàndards que eviten la violència obstètrica.

h) Implementar accions per a l'acompanyament en el dol perinatal.

i) Millorar l'accés a les tècniques de reproducció humana assistida.

j) Impulsar mesures en l'àmbit laboral vinculades tant a la menstruació com al climateri.

k) Garantir l'equitat territorial en l'accés als instruments de prevenció d'infeccions de transmissió sexual (ITS) i del VIH, inclosa la profilaxi preexposició (PPrE), i combatre la discriminació i l'estigma que pateixen les persones que viuen amb VIH/SIDA.

l) Millorar l'accés als serveis de salut per a persones trans (programa Trànsit) i assegurar l'abastiment dels tractaments hormonals.

m) Qualsevol altra línia de treball relacionada amb els drets sexuals i reproductius acordada per la Comissió creada en el punt 2 d'aquest Acord.

2. Implementar de manera coordinada, transversal i integral aquesta Estratègia, assegurar els mecanismes per fer-la efectiva, i fer-ne el seguiment i l'avaluació posterior. La Comissió es reunirà amb aquesta finalitat cada vegada que ho proposi la presidència o a instància de qualsevol de les persones que en són membres.data actualització (02/06/2022)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya