Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans

    Organigrama

Responsable

Sr.   Adam Majó Garriga

Càrrec

director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans

Adreça
Carrer del Foc, 57 edifici A
Població
08038  Barcelona
Telèfon
93 857 40 00
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

a) Coordinar les polítiques del Govern relacionades amb els drets humans, incloent-hi els drets civils i polítics, que es duguin a terme a Catalunya i establir una estratègia d'actuació transversal que garanteixi l'exercici dels drets humans en cadascuna de les polítiques públiques del Govern.

b) Promoure els programes i els projectes que tinguin com a objectiu la igualtat jurídica de totes les persones que viuen a Catalunya, sigui quina sigui la seva experiència migratòria, la seva nacionalitat o la seva situació administrativa, incloent-hi el dret a vot, el dret al padró, el dret a la residència reconeguda, el dret al treball o el dret d'accés a la funció pública, entre d'altres.

c) Assessorar i donar formació i suport als organismes i unitats de l'Administració de la Generalitat i al conjunt de les administracions públiques de Catalunya en matèria de drets humans, promovent accions amb un enfocament feminista interseccional des de tots els departaments.

d) Planificar i supervisar l'execució de les mesures, iniciatives i accions formatives dins del Govern en tots els àmbits sectorials que s'inclouen en els drets civils i polítics, amb l'objectiu de detectar i erradicar situacions de vulneració d'aquests drets per part del sector públic.

e) Establir sinèrgies i vies de col·laboració amb les entitats i col·lectius de la societat civil que treballen en la defensa dels drets humans, i promoure i supervisar els ajuts econòmics que s'atorguin a tal fi.

f) Impulsar, executar i fer seguiment de la política de foment, subvencions i ajuts en el seu àmbit de competències, en coordinació amb la Direcció de Serveis.

g) Vetllar per la prevenció de les vulneracions de drets que es produeixin contra les persones defensores de drets humans i contra les que denuncien vulneracions, i promoure accions de suport i reparació de les víctimes.

h) Impulsar accions de denúncia i prevenció de les noves formes de discriminació i odi —com les que ocorren a través de les noves tecnologies de la comunicació—, els falsos rumors i les notícies falses, l'ús discriminatori de la intel·ligència artificial, o la implementació dissuasiva de l'exercici dels drets humans en les normes o en la seva aplicació.

i) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada.
data actualització (19/08/2022)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya