Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Direcció General de Memòria Democràtica

Responsable

Sr.   Antoni Font i Renom

Càrrec

director general de Memòria Democràtica

Adreça
Carrer del Foc, 57
Població
08038  Barcelona
Telèfon
93 887 29 36
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

a) Proposar les polítiques públiques de recuperació i foment del patrimoni democràtic i de la memòria democràtica.
b) Fomentar, a través de convocatòries públiques o mitjançant la signatura de convenis de col·laboració, les iniciatives que, en relació amb l'àmbit de competència de la Direcció General, puguin sorgir de la societat civil, el món acadèmic o el territori.
c) Vetllar pel reconeixement i la gestió de les indemnitzacions a les persones que van patir privacions de llibertat per motius d'intencionalitat política. Tramitar i resoldre les noves sol·licituds que s'hi puguin presentar.
d) Impulsar i coordinar actuacions en matèria de persones desaparegudes i fosses comunes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.
e) Vehicular la relació del Govern amb el Memorial Democràtic, el Consorci del Museu Memorial de l'Exili (MUME) i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE).
f) Participar en els diferents ens i òrgans públics de l'Administració de la Generalitat que promoguin actuacions en matèria de memòria democràtica per tal de garantir la transversalitat i cohesió de les polítiques públiques del Govern en aquesta matèria.
g) Vetllar pel compliment de la normativa de protecció de dades i ciberseguretat dels tractaments dels quals és responsable, amb l'assistència del Gabinet Tècnic i amb l'assessorament i la supervisió del delegat o delegada de protecció de dades.
h) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada expressament.


Components

De la Direcció General de Memòria Democràtica en depèn el Comitè Tècnic per a la Recuperació i la Identificació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.
data actualització (18/05/2022)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya