Gran Via de les Corts Catalanes, 612-614 08007 Barcelona
Responsable
Sr. Carmel Mòdol Bresolí
Càrrec
president de la Comissió Catalana de la Marca de Qualitat Alimentària
Funcions
Són funcions de la Comissió Catalana de la Marca de Qualitat Alimentària:
a) Informar amb caràcter preceptiu sobre la sol·licitud de reglamentació de la marca de qualitat alimentària.
b) Estudiar i proposar les disposicions reguladores que afectin la Marca Q, tenint en compte les necessitats dels sectors implicats pels canvis normatius i tecnològics que es produeixin.
c) Estudiar i proposar nous sectors agroalimentaris que puguin ser reglamentats en el futur.
d) Estudiar i proposar les condicions que regulen la utilització en l'etiquetatge i la publicitat del distintiu de la Marca Q.
e) Proposar mesures destinades al foment i la protecció de la Marca Q.
Normativa
Composició
La Comissió Catalana de la Marca de Qualitat Alimentària és integrada per les persones membres següents:
- President/a: director/a general competent en matèria de qualitat agroalimentària.
- Vocals:
- Una persona representat del departament competent en matèria agroalimentària, designada pel/per la conseller/a competent.
- Una persona representant del Consell de Persones Consumidores de Catalunya, designada per aquest.
- Dues persones representants de les organitzacions professionals agràries més representatives de Catalunya, designades per aquestes.
- Una persona representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, en representació del món cooperatiu.
- Una persona representant de les entitats de certificació de productes amb Marca Q, designada per aquestes.
- Fins a tres persones tècniques expertes, que podran ser convocades pel/per la president/a de la Comissió en funció del tema a tractar, amb veu i sense vot.
- Un/a secretari/ària: un/a funcionari/ària de la direcció general en matèria de qualitat agroalimentària del departament competent en matèria agroalimentària, designat/ada pel seu titular, amb veu però sense vot.