Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Consorci de Formació Professional d'Automoció

Responsable

Sra.   Maria Teresa Casanovas i Archs

Càrrec

directora del Consorci de Formació Professional d'Automoció

Adreça
Carrer de Manuel Gallardo, s/n Gran Vial Seat
Població
08760  Martorell
Telèfon
null / 93 882 83 47

 

NIF

S-0800569-F

 

Funcions

El Consorci té, en l'àmbit del Centre de Formació Professional d'Automoció, entre d'altres, les funcions següents:
 1. Vetllar perquè la cartera de serveis del Centre de Formació Professional d'Automoció reuneixi els requeriments de qualitat que determini la Generalitat de Catalunya i el Clúster de la Indústria de l'Automoció a Catalunya, per tal que constitueixi una oferta de formació i qualificació dirigida als professionals, treballadors i alumnes de formació professional del sector de l'automoció al llarg de la seva vida professional i laboral, a persones en situació d'atur per millorar la seva ocupabilitat i la millora de la competitivitat de les empreses.
   
 2. Determinar tendències de nous perfils professionals i laborals, les qualificacions necessàries i la seva divulgació entre els membres del clúster i el conjunt de tot el sector.
   
 3. Impulsar actuacions per reforçar els vincles entre el sistema formatiu i el sistema productiu, promovent la cooperació i l'intercanvi d'informació sobre les necessitats del mercat de treball en un context dinàmic, lligant l'oferta formativa amb la demanda d'ocupació de nous perfils professionals i laborals emergents i impulsar la incorporació de les empreses i els treballadors al sistema integrat de formació com un element imprescindible de l'itinerari formatiu.
   
 4. Impulsar la promoció i participació en el procés d'avaluació i acreditació de les competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral i l'aprenentatge no formal. Divulgar el valor de l'acreditació de competències entre els professionals del sector i les empreses, com a eina per facilitar l'ocupació, la promoció i la mobilitat dels professionals.
   
 5. Promoure la formació certificable al llarg de la vida professional i laboral com a forma de capitalització de les competències professionals adquirides.
   
 6. Promoure la innovació permanent i de bones pràctiques que puguin ser transferibles a altres centres, així com impulsar projectes experimentals i experiències pilot amb altres centres de formació professional de regions de la Unió Europea.
   
 7. Impulsar la participació en la xarxa integrada d'informació i orientació professional amb l'objectiu de facilitar l'accés de les persones a l'oferta de formació professional del sector de l'automoció.
   
 8. Vetllar perquè els criteris d'admissió dels alumnes del centre que s'apliquin en cada moment garanteixin els principis d'igualtat i equitat en l'accés a la formació.
   
 9. Vetllar perquè es duguin a terme les funcions corresponents quan el Consorci de Formació Professional d'Automoció sigui qualificat com a centre de referència nacional.
   
 10. Qualsevol altra funció que li sigui encomanada pels ens consorciats en el marc de les seves respectives competències.

Components

El Consell de Govern està integrat per tretze membres: set membres en representació la l'Administració de la Generalitat de Catalunya, un membre en representació de l'Ajuntament de Martorell, acordat pel Ple de la Corporació, i cinc membres en representació del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya.data actualització (06/10/2020)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya