Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Gerència del Medicament

Responsable

Sra.   Caridad Pontes García

Càrrec

gerent del Medicament

Adreça
Gran Via de les Corts Catalanes, 591 4a planta
Població
08007  Barcelona
Telèfon
93 403 89 39 / 061 Salut Respon
Fax
93 403 89 25
Horari de registre


de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Horari d'atenció


Romandrà tancat
el 24 de desembre.
el 31 de desembre.

Observacions

Podeu fer tràmits en línia a Tràmits.gencat, presentar una Petició genèrica des d'aquest mateix web o enviar una consulta a la Bústia de contacte

Funcions

a) Dissenyar, executar i implementar les estratègies d'ús racional del medicament, coordinadament i integrada amb les estratègies assistencials del Servei Català de la Salut.

Definir les polítiques sobre la prestació farmacèutica, ortoprotètica i de prestacions complementàries, així com la seva gestió eficient.

Establir els criteris d'ús dels medicaments en tot el sistema de salut de Catalunya, emetre informes i fer públics els criteris, així com emetre recomanacions sobre els millors entorns per a la incorporació d'innovacions en l'àmbit del medicament.

Portar a terme el disseny, la gestió, la planificació operativa i l'avaluació de la prestació farmacèutica en el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Dur a terme les previsions pressupostàries, el seguiment i el control de la despesa farmacèutica.

Recomanar mesures d'eficiència per a la utilització de recursos costosos, així com l'elaboració i recomanació de pautes per a la priorització de tractaments en patologies cròniques i altament prevalents.

Establir les estratègies d'acompanyament per a la implantació territorial de la política farmacèutica i d'ús racional del medicament del Servei Català de la Salut i del Departament de Salut, de forma coordinada amb les regions sanitàries.

Avaluar i fer el seguiment dels resultats en salut de l'ús dels medicaments en l'àmbit del sistema de salut de Catalunya.

De la Gerència del Medicament en depenen:

   a) La Divisió de Gestió de Prestacions Farmacèutiques.

   b) La Divisió d'Ús Racional del Medicament.

   c) La Divisió d'Acció Territorial.
data actualització (25/05/2023)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya