Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Secretaria de Govern Obert

Responsable

Sra.   Mercè Crosas i Navarro

Càrrec

secretària de Govern Obert

Adreça
Via Laietana, 14
Població
08003  Barcelona
Telèfon
93 634 74 68 / 938 876 200 (centraleta)
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

Dirigir i impulsar les polítiques de govern obert, mitjançant el desenvolupament i la implementació del govern transparent, participatiu i col·laboratiu.

Dirigir les estratègies per garantir el compliment de la normativa de transparència i accés a la informació pública per part de l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic.

Dirigir l'obertura de dades de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic, i garantir-ne la fiabilitat, accessibilitat, interoperabilitat i reutilització, tot considerant la privacitat i l'ètica de les dades.

Dirigir i vetllar pel compliment de la normativa de grups d'interès.

Dirigir i impulsar el Pla de govern obert de la Generalitat.

Impulsar la col·laboració publicoprivada per al desplegament i la difusió de les polítiques de govern obert a Catalunya i internacionalment.

Impulsar l'Espai comú de dades obertes a Catalunya, els seus serveis i la seva governança, com a valor públic per generar coneixement, mitjançant l'impuls de l'obertura de dades responsables, de qualitat i reutilitzables de les administracions locals, els agents socials, la societat civil i el món universitari.

Actuar com a observatori de govern obert a Catalunya per integrar i difondre les bones pràctiques i la innovació nacionals i internacionals en aquest àmbit.

Fomentar l'intercanvi de bones pràctiques i la col·laboració amb organismes i administracions nacionals i internacionals i món universitari en matèria de govern obert.

Fomentar la innovació i la recerca en govern obert per impulsar la cultura de govern obert per a la presa de decisions informades.

Donar suport al món local en la implementació i el desplegament de les polítiques de govern obert.

Impulsar i coordinar la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya.

Promoure la difusió i comunicació de projectes i bones pràctiques de Govern Obert.

Impulsar un model de participació ciutadana de país de qualitat.

Garantir la transparència i objectivitat dels processos electorals i les consultes populars no referendàries, i impulsar el principi d'igualtat en la participació.

Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada.

La Secretaria de Govern Obert assumeix la Direcció de Dades de Catalunya, per tal de coordinar la gestió, el processament, l'anàlisi i l'ús compartit de dades obertes entre les administracions públiques catalanes, els agents productius i la ciutadania del país en general.

 
data actualització (09/06/2022)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya