Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Direcció General d'Afers Multilaterals i Europeus

Responsable

Sr.   Isidre Sala i Queralt

Càrrec

director general d'Afers Multilaterals i Europeus

Adreça
Carrer de la Pietat, 2 (Cases dels Canonges)
Població
08002  Barcelona
Telèfon
938 876 200 (centraleta) / 935 545 045
Fax
935 545 107

Funcions

  1. Impulsar i desplegar les relacions del Govern de la Generalitat amb els organismes multilaterals i europeus, i fer el seguiment dels acords i convenis de col·laboració que puguin establir-se en aquest àmbit.
  2. Impulsar la política i les actuacions del Govern derivades de les relacions de Catalunya amb els organismes multilaterals i europeus i, en particular, promoure la presència de Catalunya en els seus òrgans, llevat de les institucions de la Unió Europea, analitzar-ne els mecanismes de participació i vetllar pels interessos catalans en el sistema de presa de decisions.
  3. Seguir les iniciatives de revisió dels instruments internacionals de caràcter multilateral per tal de facilitar la posició de la Generalitat al respecte, fer seguiment del dret internacional i europeu per fixar la posició de la Generalitat davant de les seves iniciatives, facilitar l'aplicació del dret internacional i europeu, coordinar la gestió dels procediments de negociació i mantenir la participació en els mecanismes de cooperació administrativa relatius al dret internacional i europeu.
  4. Promoure, dirigir i coordinar la representació, defensa i promoció dels interessos generals de Catalunya davant les institucions d'àmbit europeu, a excepció de les institucions de la Unió Europea.
  5. Donar suport i impulsar les activitats relacionades amb la política i els projectes euromediterranis conjuntament amb la Direcció General de Relacions Exteriors.
  6. Impulsar i mantenir la relació i interlocució amb les delegacions de naturalesa multilateral del Govern a l'exterior. En coordinació amb la Direcció General de Relacions Exteriors, impulsar i mantenir la relació i interlocució d'aquelles delegacions del Govern a l'exterior que duguin a terme activitats dins dels àmbits multilateral i europeu.
  7. Mantenir les relacions ordinàries amb els organismes multilaterals, internacionals i europeus amb seu a Catalunya, i impulsar la implantació en el territori de nous organismes d'aquesta naturalesa.
  8. Assumir la representació del secretari/ària d'Afers Exteriors i de la Unió Europea en els fòrums i organismes internacionals en l'àmbit de la seva competència.
  9. Les altres funcions de naturalesa anàloga que li siguin encomanades.data actualització (02/03/2017)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya