Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Àrea per al Govern de les Dades

    Organigrama

Responsable

Sra.   Xesca Serra i Cursach

Càrrec

cap de l'Àrea per al Govern de les dades

Adreça
Carrer de Rivadeneyra, 6
Població
08002  Barcelona
Telèfon
93 567 17 00

Funcions

a) Proposar, dissenyar i, si és el cas, implementar el model de govern de dades en tot el seu cicle de vida, en coordinació amb els òrgans implicats.

b) Impulsar i coordinar mitjançant els òrgans de governança les estratègies de gestió de dades i la informació i el seu desenvolupament mitjançant la creació d'eines, estàndards i metodologia que permeti la gestió del cicle de vida de les dades, dels seus registres i dels documents que les contenen.

c) Mantenir, de manera coordinada amb els òrgans implicats, el mapa de dades de l'Administració de la Generalitat.

d) Proposar la definició dels estàndards i protocols per a la creació dels conjunts de dades i registres necessaris per a la presa de decisions i, en especial, la prestació de serveis digitals proactius i personalitzats.

e) Proposar la definició d'estàndards i protocols per incentivar la gestió i el suport a la presa de decisions basats en la dada.

f) Elaborar de manera coordinada la planificació del desplegament de la gestió de la informació i les dades.

g) Assessorar i donar suport als departaments en l'àmbit de la gestió de les dades.

h) Promoure la introducció de sistemes d'analítica avançada i predictiva amb l'ús de tècniques de tractament massiu de la informació i d'intel·ligència artificial per millorar la presa de decisions de l'Administració i avançar cap a la prestació de serveis proactius i personalitzats.

i) Impulsar les actuacions jurídiques, organitzatives i tecnològiques necessàries per fer efectiva la interoperabilitat dins de l'Administració de la Generalitat, entre administracions i entre aquestes administracions i altres institucions.

j) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada.

 data actualització (29/01/2020)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya