Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Fundació Privada i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya


Adreça
Carrer del Gran Capità, 2-4 Edifici Nexus (Campus Nord UPC)
Població
08034  Barcelona
Telèfon
93 553 25 10
Fax
93 553 25 20
Adreça web

 

NIF

G-63262570

 

Funcions

La Fundació és una entitat sense ànim de lucre que té el patrimoni, els rendiments i els recursos obtinguts afectats de forma permanent a la realització de les finalitats d¿interès general previstes en aquests estatuts. La fundació es denomina Fundació Privada I2CAT, Internet i Innovació digital a Catalunya.
La Fundació té vocació de permanència i es constitueix amb durada indefinida.
La Fundació és un centre de recerca i innovació que té com a principals finalitats d¿interès general:
a) Impulsar la recerca en tecnologies Internet i tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya, aplicades a necessitats de mercat.
b) Promoure i fomentar el desenvolupament tecnològic de Catalunya, de caràcter experimental i investigador, amb vocació universal i no discriminatori entre els agents i els operadors del sector.
c) Participar en projectes de recerca d¿abast europeu.
d) Col·laborar en forma de xarxa amb altres projectes de recerca nacionals i internacionals de caràcter similar.
e) Promoure la recerca avançada en l¿àmbit de les xarxes, les aplicacions de banda ampla i les tecnologies Internet, i potenciar el seu ús i aplicació en els diferents sectors de la societat catalana.
f) Generar plataformes de col·laboració entre el sector privat i l¿àmbit de la recerca universitària.
g) Fomentar el desenvolupament i l¿accés a plataformes experimentals
h) Impulsar la col·laboració entre empreses, administracions públiques, universitats i usuaris, per desenvolupar nous serveis, solucions o productes tecnològics innovadors que aportin valor afegit i generin impacte social i econòmic.
i) Contribuir mitjançant la innovació i la transferència tecnològica en la millora de la competitivitat de les empreses, a través de la prestació de serveis de R+D+i a les empreses, l¿execució d¿accions de comercialització i llicenciament de tecnologies, incloent l¿assessorament, l¿assistència i el suport tècnic i de consultoria associades a la transferència de les tecnologies al sector empresarial.
La Fundació està concebuda a més com un fòrum de trobada d¿institucions, organitzacions i empreses interessades a participar en un projecte global per al desenvolupament de les infraestructures i els serveis de xarxa de banda ampla a Catalunya.
La Fundació podrà dur a terme les seves activitats per ella mateixa o en col·laboració amb altres entitats, públiques o privades.
Totes les activitats desenvolupades per la Fundació no desvirtuaran l¿interès general de la Fundació ni el seu caràcter no lucratiu.

Components

Fundació. Participació de la Generalitat: Majoritària Directa.
L¿administració, la gestió i la representació de la Fundació correspon als següents òrgans de govern, d¿acord amb el repartiment de competències que, en cada cas, s¿estableix en aquests estatuts:
- El Patronat
- La Comissió Delegada
- El President i el Secretari del Patronat
- El director i el director executiu 
 data actualització (18/07/2019)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya