Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (Fundació I-CERCA)

Responsable

Sr.   Lluís Rovira Pato

Càrrec

director de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya

Adreça
Via Laietana, 2
Població
08003  Barcelona
Telèfon
93 552 69 31
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible
Contacte
Adreça web

 

NIF

G-65325532

 

Funcions

La Institució CERCA és el mitjà propi i servei tècnic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya per al seguiment, suport i facilitació de l'activitat dels centres de recerca del sistema CERCA. Constituïda com una fundació del sector públic, els seus estatuts es van aprovar el 16 de juny de 2010, en l'acte de constitució. Està inscrita en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 2648.

Té per missió garantir un desenvolupament adequat del sistema de centres de recerca català; afavorir i maximitzar les sinergies, la coordinació entre els centres i la cooperació estratègica; millorar el posicionament, la visibilitat i l'impacte de la recerca duta a terme i facilitar la interlocució amb els diferents agents públics i privats.
La seva actuació se centra principalment en les activitats següents:
  • Contribuir a la presència internacional dels centres de recerca de la Generalitat.
  • Facilitar i promoure l'adopció de polítiques conjuntes en gestió de la recerca, desenvolupament científic i transferència de coneixement, identificant i aprofitant les sinèrgies i les economies d'escala.
  • Contribuir a potenciar la cooperació i l'intercanvi científic dels centres de recerca amb els millors centres i universitats d'arreu del món, impulsant la recerca interdisciplinària, els programes transversals coordinats, la mobilitat dels investigadors i l'atracció i retenció de talent a nivell internacional.
  • Incrementar i facilitar la transferència de coneixement al sector empresarial i a la societat en general, així com el suport, l'assessorament i l'impuls per a la creació d'empreses derivades (spin-off) a partir de patents o de resultats generats.
  • Potenciar en l'àmbit dels centres de recerca la implicació i el compromís del sector econòmic i empresarial i de la societat en general.

Components

Fundació. Participació de la Generalitat: Majoritària Directa.


data actualització (15/05/2020)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya