Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació

    Organigrama

Adreça
Travessera de les Corts, 319-321
Població
08029  Barcelona
Telèfon
93 300 22 96
Fax
93 300 95 23

Funcions

Sota la dependència i l'autoritat de la persona titular de la Direcció General de la Policia, corresponen a la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació les funcions següents:

Fomentar el diàleg i la cooperació amb les altres instàncies del model de seguretat, en especial les lligades amb l'Administració de justícia.

Elaborar reflexions i recomanacions sobre aquells aspectes legislatius i administratius que convindria millorar per tal d'augmentar la garantia de seguretat.

Participar en la determinació dels supòsits en què s'ha d'atorgar defensa jurídica per a les accions derivades d'actuacions operatives, així com les que pertoquin davant acusacions als membres del cos de mossos d'esquadra.

Impulsar la mediació i la resolució alternativa de conflictes per tal d'afavorir solucions satisfactòries des del punt de vista del resultat final i dels mitjans per a assolir-lo.

Facilitar la consecució d'acords socials adreçats a la coresponsabilització en matèria de seguretat a partir de la identificació d'interlocutors socials vàlids per aquesta finalitat, afavorint un enfocament preventiu.

Dur a terme la gestió i el tractament de les queixes i peticions dels ciutadans, preguntes parlamentàries, consultes del Síndic de Greuges o altres requeriments similars.

Preparar i fer el seguiment dels acords o protocols operatius amb altres organismes, institucions o administracions.

Proposar iniciatives que permetin avançar en processos d'intercanvi i en projectes de cooperació internacional i dur a terme el seu seguiment i avaluació.

Gestionar i controlar les relacions institucionals de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra amb altres organismes, tant de caire públic com privat.

Definir línies d'actuació que permetin a la direcció general enfortir les relacions per a la cooperació internacional, afavorir la participació en els instruments i mecanismes supranacionals de lluita contra la delinqüència i proposar programes que millorin la internacionalització de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

Exercir qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li encomanin.

La Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació serà assistida pel Servei d'Assessorament Jurídic de la Direcció General de la Policia.


data actualització (18/01/2012)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya