Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Sub-direcció General de Memòria, Pau i Drets Humans

    Organigrama

Responsable

Sra.   Mireia Plana i Franch

Càrrec

Subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans

Adreça
Carrer de Rivadeneyra, 6
Població
08002  Barcelona
Telèfon
938 876 200 (centraleta) / 93 634 74 30 / 93 634 74 31
Fax
93 634 74 93

Funcions

a) Promoure la relació amb institucions memorialistes d'arreu del món, com també amb entitats culturals.

b) Organitzar cursos, seminaris, conferències, jornades, exposicions i actes de comunicació en general, relacionats amb la recuperació de la memòria democràtica.

c) Facilitar la coordinació de les actuacions en matèria de persones desaparegudes i del cens corresponent, així com de les fosses comunes de la Guerra Civil i la postguerra.

d) Impulsar i coordinar l'establiment de criteris de localització, senyalització i conservació in situ de llocs emblemàtics de la Guerra Civil, la repressió franquista, la lluita antifranquista i la transició democràtica.

e) Promoure i gestionar els ajuts públics a entitats que desenvolupin projectes destinats a la recuperació de la memòria democràtica.

f) Coordinar l'elaboració de convenis de col·laboració amb entitats i institucions per a l'articulació de projectes transversals de memòria democràtica.

g) Facilitar la vehiculació de la relació i coordinació de la Generalitat amb el Memorial Democràtic, amb el Consorci del Museu Memorial de l'Exili i amb el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE).

h) Donar suport a la Direcció General en les relacions i la coordinació de la Generalitat amb l'Institut Català Internacional per la Pau.

i) Impulsar la coordinació de les activitats de foment de la pau i dels drets humans de la Generalitat i assegurar-ne la coherència i transversalitat de l'acció de govern en temes de foment de la pau i dels drets humans.

j) Fomentar la col·laboració de la Generalitat i la societat civil compromesa en la promoció de la pau i dels drets humans, i donar suport a les seves activitats en la mesura del possible.

k) Donar suport a les relacions de la Generalitat amb les administracions municipals i altres administracions en matèria de polítiques de pau i de drets humans.

l) Afavorir la presència de Catalunya en les xarxes governamentals de defensa dels drets humans i de promoció de la pau i garantir-hi la representació de la Generalitat.

m) Fomentar la formació del personal de les administracions públiques i de la societat catalana en drets humans i pau, en col·laboració amb altres departaments i òrgans de l'Administració, l'Institut Català Internacional per la Pau, i les universitats i centres de recerca catalans.

n) Promoure, juntament amb la resta d'instàncies competents, missions de monitoratge dels drets humans, de bons oficis, així com accions orientades a fomentar la defensa i protecció dels drets humans a països tercers, sens perjudici de les competències en matèria d'actuacions exteriors i de cooperació al desenvolupament del departament competent.

o) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada.data actualització (14/11/2016)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya