Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics

    Organigrama

Responsable

Sr.   Pere Mayans Balcells

Càrrec

cap del Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics

Adreça
Via Augusta, 202-226
Població
08021  Barcelona
Telèfon
93 400 69 00
Fax
934 006 980

Funcions

a) Definir línies d'actuació, pautes de funcionament, recursos i criteris d'avaluació per als docents i per als professionals dels serveis educatius per tal de definir, concretar i aplicar el projecte lingüístic dels centres educatius.
b) Elaborar, d'acord amb la realitat sociolingüística de l'alumnat, els criteris i les línies d'actuació que facilitin la revisió i l'adaptació de la metodologia de la immersió a l'educació infantil i primària i garantir-ne la continuïtat a l'educació secundària.
c) Col·laborar en l'atenció lingüística dins l'acollida personalitzada a l'alumnat nouvingut.
d) Participar en el seguiment i el compliment de l'aplicació de la Llei 1/1998, de política lingüística, i fer estudis i investigacions sobre l'aprenentatge de la llengua i la cultura catalanes, d'acord amb criteris sociolingüístics i en el marc dels procediments generals d'avaluació del sistema educatiu.
e) Realitzar activitats i coordinar les accions que el Departament hagi acordat amb les administracions educatives i entitats dels territoris de l'àmbit lingüístic català, i amb el Consell d'Aran pel que fa a l'aranès.
f) Gestionar l'elaboració, selecció i difusió de recursos i materials didàctics, i facilitar als centres educatius orientacions per a la seva aplicació, dins i fora de l'horari escolar, amb la col·laboració i coresponsabilització dels ajuntaments i altres entitats, per tal de propiciar i fomentar l'ús de la llengua catalana entre l'alumnat, amb una atenció especial al que procedeix de la nova immigració.
g) Col·laborar en l'organització de cursos de formació i jornades específiques en l'àmbit propi.
h) Elaborar informes específics per a la concreció d'actuacions i la priorització de recursos humans i econòmics en relació amb l'autorització de projectes d'innovació educativa en el seu àmbit.
i) Qualsevol altra funció que li sigui encomanada en relació amb les anteriors.data actualització (20/03/2017)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya