Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Oficina Catalana del Canvi Climàtic

    Organigrama

Responsable

Sr.   Leonardo Bejarano Manjón

Càrrec

cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic

Adreça
Carrer del Foc, 57 edifici A
Població
08038  Barcelona
Telèfon
93 857 40 00
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Horari d'atencióde dilluns a divendres, de 8 a 15 h; dimarts, de 8 a 15 i de 15 a 18.30 h.

Horari d'estiu
de l'1 de juny al 30 de setembre: de dilluns a divendres, de 8 a 15 h.

Funcions

Impulsar i coordinar a Catalunya el desenvolupament normatiu, les estratègies, els plans, i els objectius en matèria de canvi climàtic, sobre la base dels compromisos adoptats en el si de la Unió Europea.

Actuar com a secretaria tècnica i administrativa de la Comissió Interdepartamental del Canvi Climàtic.

Analitzar periòdicament l'evolució de les emissions de GEH i els mercats de carboni; la vulnerabilitat dels recursos i els sistemes naturals, els sectors econòmics i els territoris als ordinar el desenvolupament de l'inventari d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) català,
inclosos els embornals ambientals, i de sistemes de projecció d'emissions, sobre la base de les metodologies internacionalment aprovades.

Desenvolupar metodologies de càlcul de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle per a les organitzacions, els seus productes i serveis.

Donar suport a la participació d'empreses, de les administracions i d'altres institucions i organitzacions en projectes i programes voluntaris de mitigació i adaptació, i a la utilització, si escau, dels mecanismes de flexibilitat del Protocol de Kyoto.

Exercir les competències que la legislació atribueix a la Direcció General en matèria del règim del comerç de drets d'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle de la UE.

Donar suport a la participació en els comitès, xarxes i d'altres òrgans de representació, cooperació i presa de decisions de l'Estat espanyol, la Unió Europea i internacionals en matèria climàtica.

Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encomani.
 
 
data actualització (02/05/2023)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya