Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Àrea d'Estàndards i Qualitat (Idescat)

Responsable

Sr.   Josep Maria Martínez López

Càrrec

cap de l'Àrea d'Estàndards i Qualitat (Idescat)

Adreça
Via Laietana, 58
Població
08003  Barcelona
Telèfon
93 557 30 06
Fax
93 557 30 01

Funcions

Funcions generals:


a) Fer operatius els objectius assignats a l'àrea o servei i establir indicadors de seguiment i avaluació, seguint les directrius de la subdirecció general corresponent.

b) Realitzar la planificació i coordinació operativa de l'activitat de l'àrea o servei i assignar els diferents projectes i tasques, seguint les directrius de la subdirecció.

c) Gestionar i supervisar els recursos humans i econòmics assignats a l'àrea o servei, seguint les directrius de la subdirecció.

d) La resta d'assumptes que li siguin sotmesos per la subdirecció general.


Funcions específiques:

a) Coordinar l'elaboració del Sistema de registres estadístics de Catalunya i integrar-hi com a bàsics, i amb finalitats exclusivament estadístiques, els registres estadístics de població, de territori i d'empreses i establiments.

b) Elaborar i mantenir les normes, estàndards, classificacions i nomenclatures que han de regir les estadístiques oficials.

c) Elaborar i mantenir els catàlegs de metadades, incloses variables, dominis de valors i nivells de desagregació que han de ser normatius en les estadístiques oficials.

d) Gestionar i avaluar el seguiment dels programes anuals d'actuació estadística, vetllant per la documentació metodològica i de processos que permeti la gestió de la millora continua de la qualitat, tant de les actuacions pròpies de l'Idescat com de les de la resta del sistema.

e) Coordinar l'activitat estadística de les institucions i entitats integrades en el Sistema estadístic de Catalunya, en especial per a l'elaboració del programa anual.

f) Promocionar programes de recerca i elaborar i executar programes de perfeccionament professional del personal estadístic i de formació dels usuaris de l'estadística.

g) Gestionar el Registre de fitxers estadístics.data actualització (09/06/2020)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya