Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Secció de Protecció i Difusió del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic

    Organigrama

Adreça
Carrer de la Portaferrissa, 1 (Palau Moja)
Població
08002  Barcelona
Telèfon
93 316 27 40
Fax
93 316 27 41
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

- Tramitar els expedients de declaració de bé cultural d'interès nacional i d'espai de protecció arqueològica corresponents a zones arqueològiques i paleontològiques, en coordinació, si escau, amb altres unitats de la Direcció General.

- Assessorar i informar l'Administració i la ciutadania en temes específics relacionats amb les actuacions de protecció i control que corresponen a la Secció.

- Coordinar les mesures relatives a la inspecció en col·laboració amb els serveis territorials.

- Vetllar per l'aplicació correcta de les normes que regulen el patrimoni arqueològic i paleontològic en coordinació amb els serveis territorials del Departament i instar, si escau, la incoació del procediment sancionador corresponent.

- Estudiar, avaluar i emetre informes sobre el patrimoni arqueològic i paleontològic que preveu la normativa vigent en matèria de patrimoni cultural o qualsevol altra normativa sectorial, quan l'àmbit geogràfic afectat sigui el de dos o més serveis territorials.

- Impulsar les publicacions orientades a difondre els resultats de les intervencions arqueològiques i paleontològiques realitzades a Catalunya i organitzar i col·laborar en fòrums, congressos i altres actuacions de divulgació adreçats als diferents públics.

- Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encarregui.


data actualització (24/07/2019)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya