Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Sub-direcció General de l'Hàbitat Urbà

    Organigrama

Adreça
Avinguda de Josep Tarradellas, 2-6
Població
08029  Barcelona
Telèfon
93 495 80 00
Fax
93 495 80 01
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

a) Dirigir el procés d'elaboració, desplegament i implementació de l'Agenda Urbana de Catalunya, així com coordinar la relació entre agents i administracions implicades.
b) Vetllar per l'exercici de les funcions de l'Assemblea Urbana de Catalunya.
c) Coordinar les polítiques públiques amb dimensió urbana en coherència amb els objectius i propostes de l'Agenda Urbana de Catalunya, així com vetllar per la integració urbana de les polítiques sectorials.
d) Supervisar la coherència de l'Agenda Urbana de Catalunya amb les agendes i resolucions internacionals adoptades en matèria de sostenibilitat, nova agenda urbana, resiliència i canvi climàtic.
e) Proposar polítiques integrals, modificacions legislatives, criteris i protocols d'actuació per a la millora dels hàbitats urbans, amb especial atenció a les actuacions orientades a prevenir i resoldre necessitats i dèficits urbanístics, a la millora de la qualitat de vida de les persones i a la dinamització econòmica.
f) Coordinar i impulsar mesures destinades a fomentar la renovació urbana i a implementar l'Agenda Urbana de Catalunya.
g) Definir estratègies per a la identificació, el diagnòstic, l'actuació i el seguiment dels hàbitats urbans, incloent-hi també les àrees especialitzades residencials i d'activitat econòmica.
h) Desenvolupar, supervisar i fer el seguiment dels programes d'actuació destinats als barris, les viles i les àrees que requereixen atenció especial, així com potenciar-ne la sostenibilitat ambiental, incrementar-ne la capacitat d'adaptació als efectes del canvi climàtic i millorar-ne la inclusió social.
i) Coordinar i supervisar els programes d'actuació destinats a la gestió i millora de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics, i fer-ne el seguiment.
j) Participar en el conjunt de les actuacions de la Secretaria en matèria d'hàbitats urbans i Nova agenda urbana, que estiguin relacionades amb les polítiques i els programes de la Unió Europea, així com altres d'abast internacional, i fer-ne el corresponent seguiment en col·laboració amb el Gabinet Tècnic.
k) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encomani.data actualització (22/01/2020)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya