Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Servei d'Inclusió i Capacitació Digital

    Organigrama

Responsable

Sr.   Ricard Faura i Homedes

Càrrec

cap del Servei d'Inclusió i Capacitació Digital

Adreça
Carrer de Salvador Espriu, 45-51
Població
08908  L'Hospitalet de Llobregat
Telèfon
93 557 43 00
Fax
93 557 40 25

Funcions

Dissenyar propostes de formació en el camp de les tecnologies digitals, amb l'objectiu d'arribar a tots els sectors de la societat, el disseny de projectes d'alfabetització digital en col·laboració amb organismes, col·lectius, associacions i empreses que hi treballen, i impulsar propostes d'ensenyament en línia.
 
Gestionar l'acreditació de competències en tecnologies de la comunicació ACTIC.
 
Promoure el comportament ètic en les comunitats digitals i xarxes ciutadanes.
 
Promocionar i implantar el programari lliure a l'Administració de la Generalitat i a tota la societat, en col·laboració amb les universitats, empreses, col·lectius i col·legis professionals.
 
Executar, d'acord amb els òrgans competents en matèria de promoció de la llengua catalana, accions de promoció del català a les tecnologies de la informació i la comunicació, per evitar una fractura digital lingüística.
 
Desenvolupar propostes que fomentin la innovació tecnològica, tant l'estrictament tecnològica com la innovació en nous mitjans, continguts, tendències del disseny i formes de pensament o de gestió del coneixement.
 
Col·laborar amb els altres departaments de la Generalitat de Catalunya en projectes que afavoreixin l'ús de les tecnologies digitals en qualsevol activitat econòmica i social.
 
Dinamitzar els processos de participació i el debat per impulsar la societat digital a Catalunya.
 
Exercir el control, la inspecció i l'aplicació del règim sancionador sobre els serveis de la societat digital i els seus prestadors, en particular sobre comerç electrònic, signatura electrònica, noms de domini d'internet i protecció de la propietat industrial en aquest àmbit.
 
Les altres funcions de naturalesa anàloga que li siguin encomanades.data actualització (27/09/2018)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya