Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament

Responsable

Sra.   Carme Garcia i Suárez

Càrrec

Directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament

Adreça
Carrer de Rivadeneyra, 6
Població
08002  Barcelona
Telèfon
938 876 200 (centraleta) / 936 347 381
Fax
93 634 74 93
Horari de registre i d'atenció
de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
Tancat els dies 24 i 31 de desembre.

Funcions

a) Impulsar i coordinar les relacions de col·laboració i cooperació entre la Generalitat de Catalunya i el govern de l'Estat i el de les altres comunitats autònomes.

b) Emetre informe preceptivament de tots els projectes de convenis de col·laboració i cooperació, així com mantenir el registre de convenis de col·laboració i cooperació.

c) Exercir les funcions inherents a les relacions entre el Govern i el Parlament. La persona titular d'aquesta Direcció General assisteix a les reunions de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya en representació del Govern.

d) Exercir les funcions inherents a les relacions entre el Govern i el Consell de Garanties Estatutàries i el Síndic de Greuges, així com coordinar i vetllar pel compliment de les seves recomanacions.

e) Proposar les polítiques públiques de recuperació i foment del patrimoni democràtic i de la memòria democràtica, la promoció de la pau i dels drets humans, i de la participació ciutadana.

f) Fomentar, a través de convocatòries públiques o mitjançant la signatura de convenis de col·laboració, les iniciatives que, en relació amb l'àmbit de competència de la Direcció General puguin sorgir de la societat civil, del món acadèmic o del territori.

g) Vetllar pel reconeixement i la gestió de les indemnitzacions a les persones que van patir privacions de llibertat per motius d'intencionalitat política. Tramitar i resoldre les noves sol·licituds que s'hi puguin presentar.

h) Impulsar i coordinar actuacions en matèria de desapareguts i fosses comunes de la Guerra Civil i la postguerra.

i) Fomentar els valors i les pràctiques de participació ciutadana que enriqueixen la qualitat de la vida democràtica i la pràctica de l'associacionisme, i promoure espais, processos i experiències de participació ciutadana.

j) Supervisar i coordinar el Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica.

k) Vehicular la relació de la Generalitat amb el Memorial Democràtic, amb l'Institut Català Internacional per la Pau, amb el Consorci del Museu Memorial de l'Exili i amb el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE).

l) Participar en els diferents ens i òrgans públics de l'Administració de la Generalitat que promoguin actuacions en matèria de memòria democràtica per tal de garantir la transversalitat i cohesió de les polítiques públiques del Govern respecte d'això.

m) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada.data actualització (14/11/2016)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya