Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Sala Central de Comandament

    Organigrama

Adreça
Carrer de Bolívia, 30-32
Població
08018  Barcelona
Telèfon
93 300 22 96
Fax
93 486 84 37

Funcions

Corresponen a la Sala Central de Comandament, amb rang d'àrea, les funcions següents:

Ser l'enllaç operatiu amb altres cossos policials en l'àmbit de responsabilitat de la Prefectura de la Policia, llevat dels assumptes relacionats amb la investigació de delictes.

Ser l'enllaç operatiu i interlocutor corporatiu de la coordinació entre la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i els operadors i operadores que intervenen en els àmbits d'extinció d'incendis i salvaments i protecció civil.

Comunicar les incidències rellevants als responsables de la Direcció General de la Policia i comandaments de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i, quan s'escaigui, als màxims responsables del Departament.

Proposar els procediments de treball a aplicar en l'activitat de les sales de comandament.

Definir les necessitats i requeriments quant a millora, així com la proposta de nous procediments, en relació amb les aplicacions informàtiques necessàries per a l'exercici de les funcions pròpies de les sales de comandament.

Coordinar la instal·lació de les sales de comandament avançat i taules de crisi, amb el suport, si s'escau, d'altres unitats de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

Identificar i proposar les necessitats organitzatives i tecnològiques per garantir la coordinació operativa en temps real entre la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i altres operadors de la seguretat pública.

Coordinar i supervisar les operacions i les sales de comandament.

Excepcionalment, mobilitzar i comandar els recursos operatius que intervinguin en dispositius, operacions o incidències d'especial rellevància que així es determini.

Dur a terme la cooperació, el suport, l'intercanvi d'informació i la coordinació operativa amb els actors de la seguretat privada.

Exercir qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li encomanin.


data actualització (11/01/2012)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya