Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Àrea Bàsica Policial Bages (Manresa)


Adreça
Avinguda dels Països Catalans, 169-171 (Sector els Trullols)
Població
08243  Manresa
Telèfon
112 / 93 875 98 00
Fax
93 875 98 24
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

Correspon a les àrees bàsiques policials vetllar per l'assoliment, en el seu territori, dels objectius generals de la regió policial, sens perjudici de les funcions directament assignades a aquesta en el camp dels serveis següents:

Realitzar la prevenció i persecució d'aquelles conductes i activitats antisocials, molestes i incíviques que puguin donar com a resultat una acció penal o administrativa.

Garantir la seguretat de les persones o dels béns, ja sigui en la seva activitat social o en els moviments de masses (actes esportius, culturals i altres), o la circulació viària, o riscos industrials, en col·laboració amb altres organismes.

Assegurar la protecció a persones i institucions que així ho necessitin.

Col·laborar i actuar amb altres institucions per evitar o, si s'escau, minorar les conseqüències que per a la seguretat de les persones i els béns representen les calamitats d'origen natural.

Evitar les situacions de risc per a les persones o els béns, neutralitzar-les i, si s'escau, determinar si la conducta és susceptible de responsabilitat penal o administrativa.

Procurar una percepció de seguretat en la ciutadania i garantir l'exercici dels seus drets i llibertats.

Prestar els serveis d'atenció a la ciutadania, de relacions amb la comunitat, d'atenció a les víctimes, d'atenció a les persones que pateixen violència masclista i d'atenció a les persones detingudes.

Investigar els il·lícits en l'àmbit de la delinqüència ordinària i de caràcter local que s'estableixin.

Exercir qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li encomanin.

Components

Municipis que comprèn:

Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Calders, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellcir, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Castellnou de Bages, Castellterçol, l'Estany, Fonollosa, Gaià, Granera, Manresa, Marganell, Moià, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Mura, Navarcles, Navàs, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Quirze Safaja, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Santa Maria d'Oló, Santpedor, Súria i Talamanca.
 
 
 
 


data actualització (11/03/2019)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya