AccÚs al contingut (Alt + 1)
AccÚs al men˙ de la secciˇ (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Servei d'Assessorament JurÝdic i Recursos

á á Organigrama

Responsable

Sr. á Xavier Lˇpez Orˇs

CÓrrec

cap del Servei d'Assessorament JurÝdic i Recursos

Adreša
Carreráde la Diputaciˇ, 355
Poblaciˇ
08009á Barcelona
TelŔfon
93 567 40 00
Fax
93 567 40 02
Accessibilitat
Edifici accessibleá Edifici accessible

Funcions


Assessorar jurÝdicament el director del Servei CatalÓ de TrÓnsit i els diferents ˛rgans del Servei CatalÓ de TrÓnsit en els assumptes de la seva competŔncia.

Elaborar disposicions normatives, instruccions i circulars relatives al desenvolupament i la interpretaciˇ de la normativa de trÓnsit i seguretat viÓria.

Col·laborar amb l'Assessoria JurÝdica del departament competent en matŔria de trÓnsit i seguretat viÓria en l'elaboraciˇ de projectes de llei i disposicions de carÓcter general que afectin el Servei.

Fer el seguiment dels procediments judicials que afectin el Servei CatalÓ de TrÓnsit i, si escau, preparar els antecedents, expedients i informes en relaciˇ amb aquests procediments.
Impulsar i supervisar la tramitaciˇ dels recursos administratius en matŔria de trÓnsit i seguretat viÓria la resoluciˇ dels quals correspongui al director del Servei CatalÓ de TrÓnsit i col·laborar amb l'Assessoria JurÝdica del departament competent en matŔria de trÓnsit i seguretat viÓria en l'emissiˇ dels informes sobre els recursos contenciosos administratius que afectin el Servei.

Elaborar les instruccions, circulars internes i comunicats informatius en matŔria de trÓnsit, circulaciˇ de vehicles i seguretat viÓria, destinats a la Policia de la Generalitat ľ Mossos d'Esquadra, a totes les policies locals de Catalunya i a les altres unitats del Servei CatalÓ de TrÓnsit.

Elaborar estudis i informes jurÝdics en matŔries pr˛pies del Servei CatalÓ de TrÓnsit.

Emetre informes jurÝdics sobre la proposta de convenis i contractes administratius i altres negocis jurÝdics relatius a matŔries que siguin competŔncia del Servei CatalÓ de TrÓnsit.

Fer el seguiment de les novetats legislatives, reglamentÓries i jurisprudencials que s'atenguin a la matŔria de competŔncia del Servei CatalÓ de TrÓnsit i fer-ne difusiˇ a les unitats administratives corresponents.

Elaborar els informes sobre les ordenances municipals en matŔria de trÓnsit, circulaciˇ, mobilitat i seguretat viÓria i fer-hi les observacions i al·legacions pertinents.

Supervisar els informes jurÝdics relatius a les peticions del SÝndic de Greuges i el Defensor del Poble, aixÝ com les propostes de resposta a les preguntes parlamentÓries.

Resoldre les peticions, consultes i queixes formulades per la ciutadania.

Exercir qualsevol altra funciˇ de naturalesa anÓloga que li encomanin


data actualitzaciˇ (22/07/2015)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya