Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Consell de la Gent Gran de Catalunya


Adreça
Avinguda del Paral·lel, 52 4a. planta
Població
08001  Barcelona
Telèfon
93 552 45 14
Fax
93 483 11 70
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

Són funcions del Consell de la Gent Gran de Catalunya:
 1. Portar a terme el seguiment actiu i la dinamització de la implementació dels acords presos en els diferents congressos nacionals de la gent gran.
 2. Ser consultat en relació amb els diferents acords presos en els congressos nacionals de la gent gran.
 3. Promoure la participació i l'associacionisme de la gent gran i incentivar el treball en xarxa.
 4. Ser consultat en relació amb els objectius del Pla de Govern en matèria de polítiques de la gent gran, valorar-ne el grau d'implementació i participar en l'avaluació de les seves intervencions.
 5. Fer noves propostes sobre qüestions que afecten la gent gran.
 6. Proposar la realització d'activitats, jornades i campanyes que facin visibles les aportacions de la gent gran a la societat i promoguin canvis per tal de reconèixer l'especificitat de la participació de la gent gran en els àmbits polític, social, cultural i econòmic que tinguin per objectiu aconseguir, des de la perspectiva de la gent gran, avenços socials en qualsevol sentit.
 7. Proposar els procediments adequats per participar activament en fòrums i debats que tinguin com a objectiu polítiques d'interès especial per a la gent gran.
 8. Vetllar per l'increment de la participació de la gent gran en els òrgans de govern i els processos de presa de decisió, tant en l'àmbit públic com en el privat.

Components

El Consell de la Gent Gran de Catalunya està integrat per:
 1. La Presidència, les vicepresidències primera i segona i la Secretaria.
 2. El Ple.
 3. La Comissió Executiva.
 4. Els grups de treball.
El Ple està constituït de la manera següent:
 1. Representants territorials.
 2. Representants d'entitats de gent gran d'àmplia implantació i treball reconegut en l'àmbit de les persones grans, representants de les organitzacions associatives d'ens locals, de les organitzacions sindicals i de les organitzacions empresarials.
 3. Persones expertes.
 4. Expresidents o expresidentes dels congressos nacionals de la gent gran de Catalunya.
La Comissió Executiva està formada per:
 1. La Presidència.
 2. La Vicepresidència segona.
 3. 6 persones representants que provinguin de l'àmbit territorial de les següents comarques amb el següent nombre de representants a cadascuna: 2 de Barcelona, 1 de Girona, 1 de Lleida, 1 de Tarragona i 1 de les Terres de l'Ebre, que hagin estat escollides entre les persones representants.
 4. Una persona representant de les entitats de gent gran d'àmplia implantació que hagi estat escollida entre les persones representants.
 5. Una persona representant de les organitzacions associatives d'ens locals que hagi estat escollida entre les persones representants. Aquesta representació és rotatòria.
 6. Una persona que representi les organitzacions sindicals que hagi estat escollida entre les persones representants. Aquesta representació és rotatòria biennalment.
 7. Una persona que representi les associacions empresarials que hagi estat escollida entre les persones representants. Aquesta representació és rotatòria biennalment.
 8. Una persona experta i de prestigi reconegut designada per la persona titular del departament competent en matèria de gent gran.
 9. La persona titular de la Secretaria.
Els grups de treball: poden estar formats pels membres del Ple que ho desitgin però també poden convidar experts vinculats a l'objecte de l'anàlisi.


data actualització (31/10/2016)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya