Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Regió d'Emergències Metropolitana Nord

Responsable

Sr.   Eduard Martínez i López

Càrrec

cap de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord

Adreça
Avinguda de Serra Galliners, s/n (Universitat Autònoma de Barcelona)
Població
08193  Cerdanyola del Vallès
Telèfon
93 582 03 43
Fax
93 582 03 51
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible

Funcions

Correspon a les regions d'emergències, a què fa referència l'article 37.8, l'exercici de les funcions següents:

Establir les directrius respecte dels parcs de bombers i, si s'escau, de la unitat de la sala de control de la Regió i dels seus recursos humans i materials d'acord amb les directrius que per cada àmbit estableixin els òrgans responsables.

Coordinar i impulsar les tasques de prevenció operativa i preplans d'actuació assignades a l'àmbit territorial respectiu.

Donar suport als ens locals i a les autoritats de protecció civil en situació d'emergència.

Coordinar l'elaboració de propostes de planificació i coordinació de les activitats relatives al coneixement del risc i a les infraestructures de suport a les activitats operatives.

Coordinar les relacions dels parcs de bombers amb l'administració local del seu àmbit territorial.

Proposar la incorporació de recursos humans i materials per tal de millorar l'eficàcia dels serveis.

Proposar procediments per al personal operatiu en l'àmbit de la Regió i proposar la formació més adient per a aquest personal, així com coordinar la implantació de les directrius i procediments establerts per la Subdirecció General Operativa.

Fer els informes que li siguin sol·licitats.

Informar de les actuacions més rellevants del servei als responsables que es determinin.

Dirigir l'acció preventiva de riscos laborals del personal de la Regió.

Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que se li encomani.

Les regions d'emergències s'estructuren en les àrees regionals següents:

a) L'Àrea d'Operacions.

b) L'Àrea de Gestió.


Components

Parcs de bombers de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord: 21

  • Funcionaris 10: Badalona,  Granollers, Mataró, Mollet del Vallès, Pineda, Rubí, Sabadell, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa.
  • Voluntaris 11: Arenys de Mar, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, La Garriga, Malgrat de Mar, Matadepera, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Llorenç Savall, Santa Maria de Palautordera, Tordera, Viladecavalls.

Comarques: 4 i municipis: 95

  • Barcelonès 3: Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet.
  • Maresme 30: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, el Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar.
  • Vallès Occidental 23: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls.
  • Vallès Oriental 39 : Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Gualba, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra, Vilanova del Vallès.

 data actualització (08/02/2023)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya