Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Àrea Assistencial

Responsable

Sr.   Ignasi Carrasco Miserachs

Càrrec

director del Àrea Assistencial

Adreça
Travessera de les Corts, 131-159 - Edifici Olímpia
Població
08028  Barcelona
Telèfon
93 403 85 42 / 061 Salut Respon
Fax
93 403 89 23
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible
Contacte
Horari de registre


de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Horari d'atenció


Romandrà tancat
el 24 de desembre.
el 31 de desembre.

Observacions

Podeu fer tràmits en línia a Tràmits.gencat, presentar una Petició genèrica des d'aquest mateix web o enviar una consulta a la Bústia de contacte

Funcions

a) Assegurar la cobertura del Registre de prestacions i serveis de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut al sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

b) Dur a terme el disseny de processos d'atenció amb visió integral, integradora, centrada en el valor i en les persones, d'acord amb les directrius de planificació del Departament de Salut i les necessitats de salut detectades.

c) Proposar l'ordenació i reordenació de serveis en els àmbits assistencials que corresponguin per abordar l'atenció als problemes de salut.

d) Avaluar la qualitat i l'adequació en la prestació d'aquests serveis als ciutadans i ciutadanes, així com de l'impacte en resultats de salut del desplegament dels diferents plans i programes.

e) Vetllar per la incorporació racional, ordenada i sostenible de la innovació.

f) Definir i dur a terme les estratègies per garantir la qualitat, seguretat i eficàcia en l'ús dels medicaments, d'acord amb les directrius de política farmacèutica del Departament de Salut, dins del seu àmbit competencial.

g) Portar a terme el disseny, la gestió, la planificació operativa i l'avaluació, tant de la prestació farmacèutica com de la prestació de serveis assistencials.

h) Desplegar, distribuir i, si escau, participar en la definició de la cartera de serveis.

i) Establir les directrius per a la confecció dels contractes de serveis sanitaris i el seguiment en el seu nivell de compliment per part de les entitats del SISCAT.

j) Establir els indicadors organitzatius i d'activitat, territorials i de centre, i dur a terme el seu monitoratge en les institucions que operen dins del SISCAT.

k) Dissenyar i liderar, conjuntament amb les regions sanitàries, l'estratègia en la prestació de serveis entre les diferents entitats del SISCAT.

l) Establir les directrius per a les aliances estratègiques i/o altres formes de relació entre els diferents interlocutors dins del SISCAT, amb l'objectiu de vetllar per l'equitat en la prestació del servei, la qualitat i l'eficiència del sistema.

m) Garantir l'accessibilitat de la ciutadania a la cartera de serveis del SISCAT.

De l'Àrea Assistencial en depenen:

   a) La Gerència de Processos Integrats de Salut.

   b) La Gerència de Planificació Operativa i Avaluació.

   c) La Gerència del Medicament.

   d) La Gerència d'Organitzacions.
data actualització (25/05/2023)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya