Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Àrea d'Atenció Sanitària

    Organigrama

Adreça
Travessera de les Corts, 131-159 - Edifici Olímpia
Població
08028  Barcelona
Telèfon
93 403 85 42 / 061 CatSalut Respon
Fax
93 403 89 23
Accessibilitat
Edifici accessible  Edifici accessible
Contacte
Horari de registre
de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Horari d'atenció


Romandrà tancat
24 de desembre: tancat.
31 de desembre: tancat.

Funcions

 1. Portar a terme les actuacions adreçades a garantir els serveis i les prestacions del conjunt del sistema sanitari i sociosanitari de cobertura pública, mitjançant el disseny de models d'atenció, de la planificació de serveis d'acord amb les necessitats detectades i l'orientació i la priorització de la compra de serveis sanitaris.
 2. Vetllar per l'articulació d'un sistema d'informació orientat a la presa de decisions i per l'avaluació de la qualitat en la prestació d'aquests serveis als ciutadans i ciutadanes i de l'impacte del desplegament dels plans i programes.
 3. Vetllar i potenciar la inclusió de la perspectiva de gènere en la planificació i atenció sanitària.
 4. Participar en l'elaboració dels plans estratègics sanitaris i plans directors, juntament amb el Departament de Salut, impulsar i coordinar el seu desplegament i la seva avaluació.
 5. Dirigir l'ordenació de serveis i l'execució dels plans per abordar l'atenció a problemes de salut prioritzats, per a la reordenació de serveis i l'atenció terciària i d'alta especialització.
 6. Definir i assegurar la cobertura del Catàleg de prestacions i serveis de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut i la Cartera de serveis dels centres, serveis i establiments integrats en el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) en l'àmbit territorial, d'acord amb les directrius del Pla de salut i el Mapa sanitari.
 7. Potenciar i impulsar la compra pública innovadora en el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) i la incorporació d'innovació a la Cartera de serveis.
 8. Dirigir i donar suport a l'acció territorial en el desplegament operatiu de les directrius i ordenacions de serveis, la compra i la definició d'escenaris de contractació, d'acord amb la planificació territorial i l'avaluació.
 9. Potenciar i impulsar mecanismes que assegurin la sostenibilitat del sistema sanitari català, com la compra pública innovadora en el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) i la incorporació a la Cartera de serveis.
De l'Àrea d'Atenció Sanitària depenen:
 1. La Gerència de Salut i Atenció Integrada.
 2. La Gerència d'Ordenació i Cartera de Serveis Assistencials.
 3. La Gerència d'Informació i Avaluació.


data actualització (05/08/2019)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya