Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Institut Europeu de la Mediterrània

Responsable

Sr.   Josep Ferré i Gavarró

Adreça
Carrer de Girona, 20 5a. planta
Població
08010  Barcelona
Telèfon
93 244 98 50
Fax
93 247 01 65
Contacte
Adreça web
Horari de registre
de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
Tancat els dies 24 i 31 de desembre.

Horari d'atenció

de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 18.30 h.
Horari d'estiu (de l'1 de juny al 30 de setembre): de dilluns a divendres de 8 a 15 h.

 

NIF

Q-0801161-A

 

Funcions

Actuar com a centre d'estudis i prospectiva mediterrània, al servei de les administracions públiques, les empreses, entitats i associacions que projectin les seves activitats a l'àrea mediterrània.

Actuar com a observatori del procés euromediterrani i impulsar l'associació euromediterrània des de la societat civil.

Potenciar la cooperació i l'activitat econòmica a la Mediterrània.

Potenciar la cooperació entre les institucions i les entitats europees i dels països mediterranis

Fomentar el diàleg cultural i humà a la Mediterrània, i organitzar activitats destinades a conèixer les diverses societats i cultures mediterrànies.

Actuar com a observatori de les migracions a la Mediterrània i assessorar, en aquesta matèria, les institucions públiques i les entitats públiques o privades, quan aquestes ho sol·licitin.

Organitzar programes de visitants per a estudiants, llicenciats, professionals i líders amb projecció de futur procedents dels països mediterranis.

Concedir beques, ajuts i premis per a estudis i treballs mediterranis de caràcter cultural, històric, social i econòmic, i finançar investigacions i tesis doctorals relacionades amb aquests temes.

Establir una biblioteca, hemeroteca i centre de documentació sobre temes mediterranis.

Qualsevol altra relacionada amb l'objecte de l'Institut.

Components

Consorci. Participació de la Generalitat: Minoritària Directa.

Junta de Govern, formada per: el president (president de la Generalitat), tres vicepresidents (vicepresident primer - ministre d'Afers Exteriors-, vicepresident segon - alcalde de l'Ajuntament de Barcelona -, vicepresident tercer - representant designat per la Generalitat de Catalunya), quatre membres en representació de la Generalitat de Catalunya, quatre membres en representació del Ministeri d'Afers Exteriors i quatre membres en representació de l'Ajuntament de Barcelona designats per cada una de les administracions consorciades. El director de l'Institut, hi actuarà de secretari.

El president

Comissió Delegada:
presidida pel Sr. Josep Ferré i Gavarró , i de la qual formaran part dos representants designats per cadascuna de les administracions que formen el consorci, i el director de l'Institut.

Alt Patronat: és un òrgan consultiu de l'Institut format per un mínim de 8 membres nomenats pel president a proposta de la Junta de Govern entre entitats representatives del món empresarial i econòmic, de les universitats i de la societat civil. N'és president el president de l'Institut.

Consell Assessor: és un òrgan d'assessorament de l'Institut presidit pel president de l'Institut i es compon d'un mínim de 10 membres, nomenats pel president a proposta de la Junta de Govern, entre personalitats rellevants de la vida acadèmica, científica, artística i cultural que hagin destacat per les seves activitats i contribucions en els diferents camps objecte de l'activitat de l'Institut.data actualització (04/03/2014)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya