Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Institut Europeu de la Mediterrània

Responsable

Sr.   Josep Ferré i Gavarró

Càrrec

director general de l'Institut Europeu de la Mediterrània

Adreça
Carrer de Girona, 20 5a. planta
Població
08010  Barcelona
Telèfon
93 244 98 50
Fax
93 247 01 65
Contacte
Adreça web
Horari de registre


de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Romandrà tancat
24 de desembre: tancat.
31 de desembre: tancat.Horari d'atencióde dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 18.30 h.

Horari d'estiu
de l'1 de juny al 30 de setembre: de dilluns a divendres, de 8 a 15 h.

Observacions

Important: Aquesta oficina està tancada a causa de la situació de crisi sanitària pel coronavirus.
Podeu fer el tràmit en línia a http://tramits.gencat.cat, presentar una Petició genèrica des d'aquest mateix web o enviar una consulta a http://gen.cat/contacte.

 

NIF

Q-0801161-A

 

Funcions

Actuar com a centre d'estudis i prospectiva mediterrània, al servei de les administracions públiques, les empreses, entitats i associacions que projectin les seves activitats a l'àrea mediterrània.

Actuar com a observatori del procés euromediterrani i impulsar l'associació euromediterrània des de la societat civil.

Potenciar la cooperació i l'activitat econòmica a la Mediterrània.

Potenciar la cooperació entre les institucions i les entitats europees i dels països mediterranis

Fomentar el diàleg cultural i humà a la Mediterrània, i organitzar activitats destinades a conèixer les diverses societats i cultures mediterrànies.

Actuar com a observatori de les migracions a la Mediterrània i assessorar, en aquesta matèria, les institucions públiques i les entitats públiques o privades, quan aquestes ho sol·licitin.

Organitzar programes de visitants per a estudiants, llicenciats, professionals i líders amb projecció de futur procedents dels països mediterranis.

Concedir beques, ajuts i premis per a estudis i treballs mediterranis de caràcter cultural, històric, social i econòmic, i finançar investigacions i tesis doctorals relacionades amb aquests temes.

Establir una biblioteca, hemeroteca i centre de documentació sobre temes mediterranis.

Qualsevol altra relacionada amb l'objecte de l'Institut.

Components

Consorci. Participació de la Generalitat: Minoritària Directa.

Junta de Govern, formada per: el president (president de la Generalitat), tres vicepresidents (vicepresident primer - ministre d'Afers Exteriors-, vicepresident segon - alcalde de l'Ajuntament de Barcelona -, vicepresident tercer - representant designat per la Generalitat de Catalunya), quatre membres en representació de la Generalitat de Catalunya, quatre membres en representació del Ministeri d'Afers Exteriors i quatre membres en representació de l'Ajuntament de Barcelona designats per cada una de les administracions consorciades. El director de l'Institut, hi actuarà de secretari.

El president

Comissió Delegada:
presidida pel Josep Ferré i Gavarró , i de la qual formaran part dos representants designats per cadascuna de les administracions que formen el consorci, i el director de l'Institut.

Alt Patronat: és un òrgan consultiu de l'Institut format per un mínim de 8 membres nomenats pel president a proposta de la Junta de Govern entre entitats representatives del món empresarial i econòmic, de les universitats i de la societat civil. N'és president el president de l'Institut.

Consell Assessor: és un òrgan d'assessorament de l'Institut presidit pel president de l'Institut i es compon d'un mínim de 10 membres, nomenats pel president a proposta de la Junta de Govern, entre personalitats rellevants de la vida acadèmica, científica, artística i cultural que hagin destacat per les seves activitats i contribucions en els diferents camps objecte de l'activitat de l'Institut.

Normativadata actualització (23/06/2021)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya