Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Centre de Fauna de Vallcalent


Adreça
Partida de Vallcalent, 63
Població
25199  Lleida
Telèfon
973 28 22 76

Funcions

La tasca principal de la Unitat d’Hospital i Recuperació és la recuperació dels animals ferits o orfes que arriben al Centre.

En el moment que un exemplar ingressa, es fa una avaluació inicial del seu estat de salut mitjançant l’ús de diferents tècniques diagnòstiques com poden ser: examen físic, anàlisi hematològica, proves radiològiques, anàlisis parasitològiques o estudis microbiològics.

En funció dels resultats d’aquesta avaluació inicial, s’estableix una pauta de tractament que pot incloure cirurgies, immobilitzacions, tractaments farmacològics o sessions de fisioteràpia, entre d’altres.

Un cop finalitzat el tractament, l’animal es trasllada a les instal·lacions de musculació amb l’objectiu que pugui assolir la condició física necessària per garantir la màxima probabilitat de supervivència després del seu alliberament.

Dins les tasques de rehabilitació desenvolupades al Centre destaca, per nombre d’ingressos, la unitat de cria de camp. Instal·lacions dissenyades a allotjar els polls i cadells que durant els mesos de primavera i estiu arriben al Centre orfes i els quals cal alimentar fins que són capaços de fer-ho per si sols.


data actualització (02/10/2023)