Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

    Organigrama

Responsable

Sr.   Sergio Romero de Tejada Martínez

Càrrec

director del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Adreça
Carretera de Sant Pere Pescador km. 13.6 - El Cortalet
Població
17486  Castelló d'Empúries
Telèfon
972 45 42 22
Fax
972 45 44 74
Horari de registre i d'atenció


de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
24 de desembre: tancat.
31 de desembre: tancat.

Funcions

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà està situat dins la badia de Roses, a la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona.

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà va ser creat el 28 d'octubre de 1983 mitjançant la Llei 23/1983, de declaració de paratges naturals d'interès nacional i de reserves integrals zoològiques i botàniques dels Aiguamolls de l'Empordà.

Els Aiguamolls de l'Empordà són una de les principals zones humides de Catalunya, juntament amb el  Delta de l'Ebre i el Delta del Llobregat. Es troben ubicats a la plana empordanesa, entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga, en un espai caracteritzat pels cursos fluvials actuals, les antigues desembocadures dels rius, i els sistemes de canalització i rec dels conreus que històricament s'han donat en aquest lloc ric en aigua dolça.

Els Aiguamolls de l'Empordà són un dels espais naturals de Catalunya en què s'observa una major varietat d'espècies animals. Els ocells fan dels Aiguamolls el seu refugi i el lloc de descans i en són més de 300 espècies, moltes d'elles protegides i d'una gran bellesa. Fins ara han estat citades 329 espècies d'ocells, de les quals 82 hi nidifiquen de manera regular.data actualització (03/03/2022)