Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta

Responsable

Sr.   Joan Arrufi

Càrrec

president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta

Adreça
Carretera de Vilalba, 31
Població
43780  Gandesa
Telèfon
977 42 12 78
Fax
977 42 16 23

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

Els turons i la depressió del riu Ebre formen un paisatge espectacular en aquesta comarca meridional. La vinya creix a les parts planes i les fondalades de les valls seques. Es planta en terrasses naturals, en terrenys molt permeables que permeten un bon drenatge.

El clima és mediterrani amb una influència continental molt forta, les pluges són escasses i la insolació forta.

Aquestes característiques són òptimes per a la producció de vins de qualitat, i la Terra Alta està treballant per situar les seves elaboracions, conegudes històricament, entre les més prestigioses.

Predominen els vins blancs de les varietats garnatxa blanca i macabeu. Són potents i molt mediterranis, lleugers, amb paladar fi i de gust peculiar (varietats: Chardonnay, Chenin blanc, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit o de Frontignan, Parellada, Pedro Ximénez i Sauvignon blanc).

Els rosats i els negres, estructurats i amb personalitat, s'elaboren amb carinyena, garnatxa negra i garnatxa peluda, matisats amb ull de llebre. Els rosats són saborosos i permanents en la boca. Els negres, sobris, amb cos i molt complexos (varietats vi negre: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre, Garnatxa tintorera, Merlot, Samsó (mazuela o carignan), Syrah i Ull de llebre).


data actualització (13/11/2018)