Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Tarragona

Responsable

Sr.   Josep Lluís Grogués Mañé

Càrrec

president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Tarragona

Adreça
Carrer de la Cort, 41
Població
43800  Valls
Telèfon
977 21 79 31
Fax
977 22 91 02

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

El Camp de Tarragona i bona part de la Ribera d'Ebre formen l'actual Tarragona, una menció que, en el cas del vi, s'entronca amb l'establiment de l'Imperi Romà. Les bones condicions per al conreu de la vinya van incardinar aquesta zona amb la tradició vinícola.

La banda meridional és plana i interior. La banda septentrional és de muntanya baixa, neix al mar i s'estén fins a la serralada Litoral.

El clima és temperat, de caire mediterrani, sense canvis extrems de temperatura. La pluviositat és molt irregular, amb precipitacions concentrades a les primeries de la tardor.

Es caracteritza per la diversitat de vins, amb predomini dels blancs sobre els negres i els rosats.

Els vins blancs són de graduació moderada, aromes fruitades i un cos marcat i agradable (varietats: Chardonnay, Chenin blanc, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit o de Frontignan, Parellada, Pedro Ximénez i Sauvignon blanc).

Els rosats són fins, frescos i elegants.

Els negres, corporis, lleugers, càlids i carnosos (varietats: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre, Garnatxa tintorera, Merlot, Samsó -mazuela o carignan-, Syrah i Ull de llebre).

Els vins licorosos dolços i els rancis secs presenten aromes i sabors francs. Hi destaquen el Tarragona Clàssic, excel·lència de la zona, i el vi de missa.


data actualització (13/11/2018)