Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Conca de Barberà

Responsable

Sra.   Mariona Rendé Civit

Càrrec

presidenta del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Conca de Barberà

Adreça
Carrer de la Volta, 2 (Torre del Portal de Sant Antoni)
Població
43400  Montblanc
Telèfon
977 92 69 05
Fax
977 92 69 06

Funcions

El consell regulador garanteix que els productes emparats per la denominació d'origen (DO) compleixen els requisits establers en el reglament regulador.

La Conca de Barberà és una comarca de tradició vinícola antiquíssima marcada pels monestirs medievals i pel cooperativisme agrari de principis del segle XX. Des de 1989, quan es va crear aquesta denominació d'origen, s'ha apostat per una modernització de la seva producció amb importants inversions en cellers i vinya. La tendència d'aquesta denominació d'orgien és la incorporació de vins negres de gran qualitat que conviuen amb l'oferta de vins blancs i dels rosats elaborats amb la varietat autòctona de la Conca, el trepat.

La principal funció del Consell Regulador consisteix a controlar la producció de raïm, l¿elaboració del vi i la seva comercialització, amb la finalitat de garantir al consumidor la procedència geogràfica i la bona qualitat dels vins que surten al mercat amb Denominació d¿Origen Conca de Barberà. A la vegada, representa i protegeix la Denominació d¿Origen Conca de Barberà i també té encomanada la promoció dels seus vins.


data actualització (16/07/2018)