Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Vedella dels Pirineus Catalans


Adreça
Partida Sant Esteve, 6
Població
25700  La Seu d'Urgell
Telèfon
973 35 39 84
Fax
973 35 42 30

Funcions

El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) compleixen els requisits establerts en el reglament.

L'entitat de certificació Laboratorio de Diagnóstico General (LDG-CER) en realitza el control i la certificació.

La Indicació Geogràfica Protegida Vedella dels Pirineus Catalans és una Indicació Geogràfica Protegida transfrontera que s'estén també per la Catalunya Nord en diversos municipis del Departament francès dels Pirineus Orientals.

La zona geogràfica de la Indicació Geogràfica Protegida Vedella dels Pirineus Catalans està formada per tots els municipìs de les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès, Ripollès i la Val d'Aran. Així com alguns municipis de les comarques de l'Alt Empordà, Bages, Noguera, Osona i Pla de l'Estany.

Els animals utilitzats per la producció de la carn emparada per laIndicació Geogràfica Protegida són de les races rústiques Bruna dels Pirineus, Aubrac o Gascona, o bé de l'encreuament de mares d'aquestes races amb mascles de les races Charolesa, Llemosina o Blonde d'Aquitaine.

Els vedells neixen dins de la zona geogràfica d'aquesta Indicació Geogràfica Protegida, a l'aire lliure en els mateixos prats on pasturen les seves mares que són criades en règim extensiu.

Els vedells són criats amb les seves mares com a mínim durant els primers cuatre mesos de vida, i s'alimenten a base de llet materna i de pastures fresques. Després del deslletament a partir dels 4 mesos, els animals són conduïts a les instal·lacions d'engreix de cada explotació on són alimentats amb farratge, cereals i lleguminoses.

El sacrifici dels animals es realitza al final de la fase d¿engreix entre els 8 i 12 mesos d'edat.

La carn amb indicació geogràfica protegida ha de dur en l'etiqueta de manera obligatòria i destacada el nom de la Indicació Geogràfica Protegida i el símbol de la UE de les Indicació Geogràfica Protegida , a més de les dades que amb caràcter general exigeix la legislació aplicable.
  • Les canals i les peces s'identifiquen mitjançant marques d'identificació (precintes, etiquetes o altres marques de certificació, etc.) específiques de la Indicació Geogràfica Protegida.
  • La carn envasadda en safates o altres embalatges va identificada amb etiquetes autoritzades pel Consell Regulador.


data actualització (13/11/2018)